Ručak za pola sata: Piletina sa tikvicama u kremastom sosu

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

13.01.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isprobajte recept za piletinu sa tikvicama i pavlakom i to će vam uskoro postati omiljeno jelo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 400g pilećih prsa
  • 1 manja tikvica
  • 1 kisela pavlaka
  • 2 kašike susama
  • 1 manja glavica crnog luka
  • so, začini po želji

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa ih pospite solju i začinima po želji. 

U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice. 


Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso. 

U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading