(RECEPT) Posno, a slasno! Sarma sa dimljenim šaranom je specijalitet koji se pamti!
Sarma sa dimljenom ribom je specijalitet koji se pamti! Ukus kiselog kupusa i dimljenog šarana se toliko dobro slaže da ćete po neko parčence dimljene ribe od sad stavljati i u običnu sarmu...
Priprema
Očistiti kupus, odstraniti mu srce.
Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga iseckati ili samleti na mašinu za meso. Na ulju pržiti luk izblendiran u secku a nakon što luk porumeni dodati mu papriku i mleveno meso šarana.
Pržiti još 2-3 minuta.
Sastojci
|
Pomeriti sa vatre, pa dodati oprani pirinač, pa začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati.
Polako uvijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 1 kašike brašna i 1 kašike crvene začinske paprike.
Zapršku dodati preko sarme, naliti vodom i staviti da se kuva na laganoj temperaturi dok kupus ne omekša.
Napomena: osim šarana možete staviti i druge dimljene ribe, kao što je šljuka. Neko stavlja i meso oslića, prethodno skuvanog u slanoj vodi, a ostali postupak je isti.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)