SLANA ROZEN TORTA SA AJVAROM: Obavezna za prazničnu trpezu, pravi se očas posla!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzo se priprema, a jednostavna i ukusna - probajte ovu slanu tortu.

SLANA ROZEN TORTA SA AJVAROM: Obavezna za prazničnu trpezu, pravi se očas posla!

Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Slana rozen torta sa ajvarom je obogaćena kuvanim jajima i kačkavaljem. Lepo izgleda, još je boljeg ukusa, a mnogi baš nju biraju za predstojeće praznike. Ako vam fali ideja, spremite je za praznike i uživajte u kremastom spoju ukusa.

Sastojci:

  • 500 grama feta sira
  • 350 grama kisele pavlake 20% mm
  • 150 grama majoneza
  • 3 kašike ajvara
  • 2 kuvana jaja
  • 200 grama pica šunke
  • pakovanje slanih rozen kora
  • 50 grama kačkavalja

Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Recept za slanu tortu sa ajvarom

Priprema:

Feta sir prespite u neku dublju posudu, pa ga isitnite viljuškom do kremaste strukture. Potom dodajte kiselu pavlaku, viljuškom sjedinite sir i pavlaku do kremaste strukture ponovo. Onda u fil dodajete majonez, može posni ili običan, svejedno je. Kada spojite pavlaku i sir sa majonezom to je fil koji je gotov i spreman za upotrebu. Napravljen fil podelite na dva dela. U jedan deo fila dodajte tri kašike ajvara. Sjedinite.

Pažljivo otvorite kore kako se ne bi odlomile. Ovo pakovanje ima sedam kora. Dno pleha ili platoa namažite sa jednom kašikom fila, pa tek onda preko toga stavite jednu rozen koru. Na prvu koru stavite jednu četvrtinu fila od ajvara. Na drugu koru stavite dve kašike belog fila i šunku tanko da prekrije ceo beli fil. Pre nego što preklopite korom tortu, stavite sa donje strane još dve kašike belog fila pa onda preklopite, odnosno namazanu stranu stavite preko šunke. Blago rukama pritisnite. Na sledeću koru stavite dve kašike fila od ajvara, razmažite. Na sledeću koru stavite dve kašike belog fila i izrendana jaja. Ponovo dve kašike fila stavite sa unutrašnje strane kore i preklopite jaja time.

Zatim ide još jedan red kora i fila od ajvara, a onda belog fila i šunke. Opteretite tortu nečim teškim i ostavite pola sata. Nakon pola sata premažite tortu filom od ajvara. Tortu pospite rendanim kačkavaljem.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading