(RECEPT) Preukusan džem od smokava: Ono što mu daje poseban šmek je jedan neobičan sastojak
Sačuvajte ovo prelepo voće koje je u sezoni za zimu...
Sastojci:
- 950 g zelenih smokvi
- koren svežeg đumbira (3 cm dug)
- 100 ml soka od limuna
- 500 g šećera za želiranje
Priprema:
Smokve operite, ostavite da se ocede, očistite ih i iseckajte. Đumbir očistite i isecite na kockice. Pomešajte smokve, đumbir, sok od limuna i šećer za želiranje, pa ostavite tako sat vremena. Šerpu sa ovom smesom stavite da se kuva i pri tom stalno mešajte (pridržavajte se uputstva na pakovanju za šećer za želiranje).
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)