CRVENI ALARM ZA OMILJENA SRPSKA LETOVALIŠTA! Meteorolog otkrio - OVAJ DEO GRČKE NAJKRITIČNIJI, očekuju se PIJAVICE I UDARI GROMOVA! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo i kada će nevreme da se smiri!

CRVENI ALARM ZA OMILJENA SRPSKA LETOVALIŠTA! Meteorolog otkrio - OVAJ DEO GRČKE NAJKRITIČNIJI, očekuju se PIJAVICE I UDARI GROMOVA! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Građanima i turistima u Solunu, Larisi i drugim oblastima severne Grčke stiglo je upozorenje u vidu SMS poruke za hitne slučajeve zbog nevremena koje se očekuje u toku dana. U poruci je navedeno da se vremenske neprilike, poput grada i grmljavine, očekuju od ranih jutarnjih sati do podneva.

- Izbegavati prelaženje bujica i potoka, pešice ili vozilom, tokom nevremena i padavina, rad i aktivnosti na otvorenom. Trebalo bi izbegavati prolazak ispod velikog drveća i postavljenih znakova. Ne držati uključene električne uređaje ili telefon, jer grom može proći kroz žice. Izbegavati dodirivanje vodovodnih cevi (kuhinja, kupatilo), jer su oni provodnici struje - navodi se u upozorenju.

Omiljena letovališta Srba najugroženija

Kako je za Republiku objasnio meteorolog Ivan Ristić, Halkidiki je trenutno najugroženiji, a to je prostor gde ima najviše srpskih turista.

- Treba biti veoma oprezan na Halkidikiju i pratiti sva uputstva. Očekuje se i stvaranje pijavica, to je kao mali tornado. Ona usisa vodu i onda zbog toga budu i obilne padavine. Takođe, treba biti maksimalno oprezan, jer se prognozira i snažna grmljavina. Naročito ako ste pored vode ili u vodi, jer ako grom udari u površinu vode, elektricitet se prenosi i deluje kao elektrošoker, što može dovesti i do srčanog udara - ispričao je Ristić.

Međutim, on ima i dobre vesti za naše turiste.

- Padavine će biti intenzivne ujutru, dok se popdne očekuje razvedravanje. Oblaci se premeštaju ka Olimpskoj regiji, ali se tamo očekuje samo kiša, ali ne velike količine - dodao je.

Nevreme se očekuje i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, centralnoj i istočnoj Stereji (uključujući Atiku), istočnom Peloponezu i na Eviji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading