POZNATO KADA PIKSI LETI SA KLUPE "ORLOVA": Posle ovog dana moraće na biro rada

Autor:

Sport

01.07.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni odbor FSS moraće da donese ključnu odluku.

POZNATO KADA PIKSI LETI SA KLUPE "ORLOVA": Posle ovog dana moraće na biro rada

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Stojković Piksi biće smenjen sa mesta selektora Srbije do kraja nedelje. Naime, Fudbalski savez Srbije zakazaće sednicu Izvršnog odbora za petak, pa se očekuje da će na njoj biti konstatovan rastanak sa Piksijem. Kako saznaje Informer, tog dana bi trebalo da se donese jednoglasna odluka o prestanku angažmana selektora Stojkovića, a upravo takav ambijent nastao je posle brzog završetka nastupa na Evropskom prvenstvu već posle grupne faze. 

- Evropsko prvenstvo za Srbiju je završeno i ocena je da je bilo neuspešno. Sačekali smo nekoliko dana, kako niko ne bi donosio odluku "vruće glave". Ipak, kako ne bismo gubili vreme, potrebno je što pre da rešimo situaciju i spremimo se za sledeći reprezentativni ciklus. U petak će zasedati Izvršni odbor, nismo još odredili u koliko sati. Nema dileme da ćemo se zahvaliti selektoru Stojkoviću na dosadašnjoj saradnji -naveo je za Informer izvor iz FSS.

Ono što još nije rešeno su uslovi pod kojim će Piksi da ode. Pošto je nedavno dobio novi ugovor do 2026. godine. Takođe, bilo je reči i o navodnoj klauzuli u ugovoru prema kojoj bi mu u slučaju otkaza moralo da bude isplaćeno milion evra. Upravo ta klauzula je kamen spoticanja. Mnogi tvrde da ona uopšte ne postoji, čak je i Stojković to demantovao, ali opet ako je ima onda je to veliki  jasno je da bi pravno gledano tako trebalo da bude. Ako je ipak ima, nadaju se u Savezu da će zbog dobre dosadašnje saradnje, ali i budućih dobrih odnosa, uspeti sa selektorom da naprave ljudski dogovor i donesu kompromisno rešenje u interesu svih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Boro iz Pobede

02.07.2024 06:12

Sta znaci ljudski odnos? U ugovoru sve pise i tu su definisani svi ljudski odnosi, zbog toga i postoji ugovor!