SRBIJA JE PIKSIJEV TALAC! NIJE SVE U LJUBAVI, IMA NEŠTO I U LOVI: Evo zašto Stojković NEĆE DA PODNESE OSTAVKU

Autor:

Sport

02.07.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor tvrdi da se nisu obrukali na EVRO i da zato ne namerava da samovoljno ode sa klupe, ali se postavlja pitanje skrivenih motiva.

SRBIJA JE PIKSIJEV TALAC! NIJE SVE U LJUBAVI, IMA NEŠTO I U LOVI: Evo zašto Stojković NEĆE DA PODNESE OSTAVKU

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi neće da podnese ostavku na mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije i drži je kao taoca i pored neuspeha na tekućem Evropskom prvenstvu. "Orlovi" su neslavno prošli u Nemačkoj i od tri odigrane utakmice jednu su izgubili, a dve remizirali, zauzevši poslednje mesto u C grupi C iza Engleske, Danske i Slovenije.

To što je nacija razočarana nastupom naših fudbalera na EVRO 2024, Stojkoviću ništa ne znači. On je neposredno posle poslednjeg susreta sa Dancima rekao da se Srbija nije obrukala.

- Nismo se obrukali, niko nas nije pobedio sa 5:0 da nam se smeju, da nas vređaju... Pokazali smo dobro lice. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal da smo uopšte deo Evropskog prvenstva, to ne sme niko da zaboravi - rekao je između ostalog selektor i dodao da je on posle 24 godine odveo Srbiju na kontinentalni šampionat.

Republika

Foto: Starsport

Opet podbacili: Fudbaleri Srbije

Ta priča, međutim ne pije vodu, jer to što smo uspeli da se kvalifikujemo među 24 selekcije od ukupno 55, a onda budemo među osam najgorih ne može se nazvati uspehom. Razočarenje fudbalske javnosti je očigledno i valjda nije bilo navijača naše reprezentacije koji nije očekivao od Fudbalskog saveza Srbije da se zahvali selektoru na dosadašnjem radu. To je međutim veoma teško izvodljivo s obzirom da Piksi ima čvrst ugovor koji mora da se ispoštuje. Druga mogućnost je bila da Stojković podnese ostavku, ali očigledno da on neće da napusti funkciju. Zašto?! Pa verovatno zbog neke od stavki u ugovoru koja mu garantuje neku benefit.

Prema spekulacijama u javnosti, ta benefit se piše sa šest nula! Navodno, Stojković ima klauzulu prema kojoj u slučaju otkaza mora da mu se isplati milion evra, odnosno deset plata po 100.000 evra. On to osporava i tvrdi da mu se ne garantuje nikakav novac. Međutim, zašto onda ne ode, već se grčevito drži za klupu Srbije?!

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Spakovao kofere, ali samo da dođe iz Nemačke

- Ovo nije pitanje za mene. Nikakvu klauzulu u ugovoru nemam. Nemam čega da se stidim, idem uzdignute glave. A ovo što se nismo kvalifikovali, kakve to veze ima, to je fudbal, to je sport. Borili smo se, trčali, dali sve od sebe. Sa te strane, strahovit napredak u defanzivi ako ste primetili. Svaki dan smo radili da popravimo i uspeli smo u tome. Nema razloga za tragedijom. U sportu neće biti tragedija - rekao je Stojković posle povratka u Beograd.

Ono što dodatno predstavlja problem je to što je dosta igrača napustilo reprezentaciju baš zbog selektora. Prvi je to javno uradio Nemanja Radonjić. Filip Đuričić nije pominjao Piksija, ali je posle njegove odluke da ga ne stavi na spisak od 26 fudbalera za Nemačku indiskretno rekao da je njegova reprezentativna karijera završena. Posle debakla na EVRO nezvanično su procurele priče da je čak pet igrača najavilo da neće igrati za Srbiju dok je Stojković na klupi i to Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, Predrag Rajković i braća Sergej i Vanja Milinković-Savić
I kad se sve sabere i oduzme, "orlovi" postaju taoci u rukama Dragana Stojkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading