TADIĆ NAS JE NAGOVORIO DA NE SLUŠAMO TRENERA: Saigrač otkrio koliku moć ima Srbin

Autor:

Sport

20.09.2024

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li se to desilo i sa Piksijem pitanje da li ćemo saznati.

TADIĆ NAS JE NAGOVORIO DA NE SLUŠAMO TRENERA: Saigrač otkrio koliku moć ima Srbin

Foto: Profimedia

Dušan Tadić je oduvek bio prepoznatljiv po svojoj vođstvu na terenu, a zbog toga su ga treneri i voleli i nisu jer je umeo da povuče kad treba, ali i da im prkosi. Da li se to desilo i u slučaju selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, odnosno šta je to zavarničilo između njih pitanje je da li ćemo ikada saznati, ali posle reči njegovog nekadašnjeg saigrača sve može biti malo jasnije.

Naime, njegov nekadašnji saigrač iz Sautemptona, Šejn Long, otkrio je jednu zanimljivu anegdotu koja oslikava Tadićevu ulogu u timu. Long je otkrio da je Tadić često preuzimao inicijativu i okupljao ekipu pre utakmica, čak i sugerišući saigračima da ne slede sve taktičke instrukcije trenera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šejn Long

- Imali smo jednog trenera, neću reći koga, koji nas je postavio u formaciju. On je hteo da dva napadača prate bekove i da se onda ponovo vraćaju nazad. To nije funkcionisalo. Zato nas je Dušan skupio pre utakmice i rekao "Ne obraćajte pažnju na to, igrajte 4-3-3, to smo mi". Uradili smo to na terenu i trener nije ni primetio. Imao je to u sebi, on je obožavao fudba - rekao je Šejn Long.

Ova anegdota oslikava Tadićevu hrabrost i sposobnost da preuzme inicijativu kada je to potrebno, pokazujući njegovu duboku ljubav prema fudbalu i sposobnost da donosi taktički važne odluke. Dušan Tadić je svojim igrama za Sautempton stekao status legende kluba. Njegova uloga kao vođe na terenu, ali i van njega, ostavila je dubok utisak na njegove saigrače i navijače. Njegova taktička inteligencija i hrabrost da preuzme inicijativu čine ga ne samo izuzetnim fudbalerom, već i inspiracijom za druge igrače.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Negde je puklo: Tadić i Piksi

Dušan Tadić je posle početaka u Vojvodini igrao za Groningen i Tvente, a kada je Ronald Kuman preuzeo Sautempton Tadić mu je postao prvo pojačanje. Kao član "svetaca" odigrao je 134 meča i postigao je 21 gol, a onda je prešao u Ajaks, pa u Fenerbahče. Za Srbiju je na 111 utakmica dao 23 gola i igrač je sa najviše nastupa za nacionalni tim u istoriji. Ipak posle Evropskog prvenstva u Sloveniji na kome je izrazio nezadovoljstvo nekim odlukama selektora Dragana Stojkovića povukao se iz reprezentacije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading