U SUSRET VEČITOM DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak "Parni valjak!" (VIDEO)

Autor:

Sport

22.09.2024

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-belima ovo neće ostati u lepom sećanju.

U SUSRET VEČITOM DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak "Parni valjak!" (VIDEO)

Foto: Starsport

Ponedeljak je dan kada cela Srbija staje, a sve oči biće uprte u Humsku i stadion Partizana kada će se odigrati 174. večiti derbi u okviru devetog kola Superlige Srbije od 19.00 časova. Ovo je ujedno i praznik fudbala u čitavoj državi i svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju ovaj dan kada će igrači oba kluba odmeriti snage i saznati ko je bolji.

U prošlosti su ova dva tima odigrala mnoštvo istorisjkih susreta, ali onaj koji će "crno-beloj" strani ostati u lepom sećanju jeste onaj koji se odigrao 6. decembra 1953. godine. Crvena zvezda je ugostila Partizan na tadašnjem stadionu "JNA" pošto se "Marakana" još uvek tada nije napravila u 13. večitom derbiju.

Crno-beli su ostvarili ubedljivo pobedu od 7:1 i to sigurno nijedan navijač ili igrač iz Ljutice Bogdana ne želi da upamti, a  Partizan je tada dobio nadimak "Parni valjak" koji se koristi i dan danas. Sve u svemu, ova dva tima imala su zanimljive okršaje u svojoj prošlosti, a sutra će biti veoma zanimljivo, a Humska će biti centar svega. Svi sa velikim netrpljenjem iščekuju večiti derbi i krajnji ishod.

Ovaj meč uvek donosi uzbuđenja, a to posebno začine najvatrenije pristalice, odnosno sa jedne strane "Grobari", a sa druge "Delije", Naravno, najbolje je kada prođe bez incidenata, ali uvek "čarki" pred derbi mora da budu, jer je to ono što čini ovu utakmicu još zanimljivijom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading