UZAVRELA ATMOSFERA PRED VEČITI DERBI: Mere predostrožnosti na maksimum - Ovo znači jedno, biće HAOSA! (FOTO GALERIJA + VIDEO)

Autor:

Sport

23.09.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burno veče u najavi.

UZAVRELA ATMOSFERA PRED VEČITI DERBI: Mere predostrožnosti na maksimum - Ovo znači jedno, biće HAOSA! (FOTO GALERIJA + VIDEO)

Foto: Republika

Večeras u 19 časova na stadionu Partizana odigraće se 174. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, a tenzije su na vrhuncu zbog incidenata koji su prethodili meču. Tokom noći huligani su upali na stadion u Humskoj, obili kapiju i zapalili deo terena, što je izazvalo burnu reakciju iz Partizana.

Klub je oštro osudio ovaj vandalizam, najavljujući da zna imena počinilaca i da će ih objaviti ukoliko nadležni organi ne reaguju brzo. Uprkos oštećenjima na terenu, Komisija za stadione Fudbalskog saveza Srbije dala je zeleno svetlo za odigravanje derbija nakon inspekcije, uz prisustvo predstavnika oba kluba.

Očekuje se velika poseta i žestoka borba za bodove u okviru Super lige Srbije, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo pojačane mere bezbednosti. Policija, Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica su angažovani za obezbeđivanje meča, a ulice Beograda biće pod posebnom prismotrom zbog mogućih sukoba između navijačkih grupa.

Povećane tenzije dolaze nakon najava navijača Crvene zvezde da će se uputiti na stadion pesmama provocirajući Partizan, kao i zbog sukoba među Grobarima. Posebno je interesantno da je grupa "Vandal Bojs", poznata navijačka frakcija, najavila svoje rasformiranje, ali su se u poslednjem trenutku predomislili te su i oni okupirali stadion.

Vandal Bojsi stoje na istocnom ulazu u fantomkama vecinski i okrenuti su ka vecoj grupi koja stoji podalje od stadiona, kako saznaje izvor Republika.rs

Očekuje se da će predstojeći derbi biti pod budnim okom policije, kako bi se izbegli incidenti poput onih iz prethodnih godina kada su se sukobi između navijača završavali ozbiljnim neredima i privođenjima. Nadležni organi apelovali su na mirno ponašanje i sportski duh tokom utakmice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading