MAKSIMOVIĆ ZADOVOLJAN NAKON DERBIJA: "Dobio sam jasan savet!"

Autor:

Sport

23.09.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

San svakog deteta koje prođe Zvezdinu školu je da jednog dana zaigra za prvi tim i to u večitom derbiju - ističe Maksimović

MAKSIMOVIĆ ZADOVOLJAN NAKON DERBIJA: "Dobio sam jasan savet!"

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu nad Partizanom rezultatom 4:0 u 174. večitom derbiju u okviru devetog kola Superlige Srbije. Ovaj meč je bio poseban za omladinca crveno-belih, Andriju Maksimovića. Sa svega 17 godina je zaigrao u večitom derbiju i praktično kontrolisao devašanja na terenu - Andrija Maksimović, sadašnjost i budućnost šampiona Srbije i srpskog fudbala. 

Maksimović je za sajt Zvezde istakao da je san svakog ko prođe školu crveno-belih da zaigra u večitom derbiju.

- San svakog deteta koje prođe Zvezdinu školu je da jednog dana zaigra za prvi tim i to u večitom derbiju. Meni se danas san ostvario i mislim da nije moglo lepše - pobeda u gostima na derbiju i to posle osam godina. I to velika pobeda od 0:4. Hvala našim navijačima na neverovatnoj energiji tokom 90 minuta - rekao je Maksimović i dodao:

Foto: Starsport

Zvezdin Mesi: Andrija Maksimović

- Hvala i saigračima na tome što smo se svi zajedno borili tokom čitavog meča, te pokazali da smo Zvezda. Spreman sam bio, nisam osećao tremu, ali mnogo mi je pomogao stručni štab. Dobio sam jasan savet da smem da pogrešim, ali da ne smem da prestanem da pokušavam. Sve od sebe sam dao i nadam se da su svi zadovoljni. Danas je bila asistencija, nadam se golu na sledećem derbiju - istakao je Andrija Maksimović.

Ova pobeda je takođe značila da je Crvena zvezda prvi put postigla četiri gola na stadionu u Humskoj još od 1976. godine, kada je slavila sa 4:1. Poslednji put kada je Zvezda ostvarila ubedljivu pobedu od 4:0 na večitom derbiju bilo je 1998. godine na "Marakani". Ovo istorijsko veče za Crvenu zvezdu označava novu eru dominacije nad večitim rivalom.

Sa druge strane, Partizan je doživeo apsolutni debakl, ostavljajući svoje navijače u razočaranju i neverici. Njihova ekipa je bila nemoćna protiv nadmoćnog protivnika, a ovo će svakako biti veoma težak poraz za crno-bele. Ovo veče će se dugo prepričavati među ljubiteljima fudbala, a dominacija Crvene zvezde definitivno će ostati upamćena kao jedna od najupečatljivijih u istoriji večitih derbija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading