DŽORDAN SVE ZABRINUO SVOJOM POJAVOM: Ovaj detalj pokazuje da legendarni košarkaš ima najopasniju bolest!

Autor:

Sport

20.09.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki šok!

DŽORDAN SVE ZABRINUO SVOJOM POJAVOM: Ovaj detalj pokazuje da legendarni košarkaš ima najopasniju bolest!

Foto: Profimedia

Legendarni košarkaš Majkl Džordan je nedavno posetio utakmicu u Monaku, ali ono što je privuklo najviše pažnje nije bila njegova slava već neobično žute boje njegovih očiju. Ovo je izazvalo zabrinutost među fanovima i lekarima, a spekulacije o uzrocima ove pojave su sveprisutne.

Džordanove žute oči nisu nova pojava, ali su postale posebno vidljive tokom njegove nedavne posete Monaku. Lekari su istakli da žute oči mogu biti rezultat prirodne pigmentacije na površini oka, poznate kao "melanosis" ili "ethnic melanosis". Ova pojava češće se javlja kod tamnoputih osoba kako starimo, a može uticati na ivicu rožnjače i proširiti se na veliki deo površine oka.

Drugi mogući uzrok žutih očiju je žutica, koja nastaje kao posledica oštećenja jetre. Jetra ima ključnu ulogu u eliminaciji bilirubina iz organizma, a njegovo nagomilavanje u krvotoku može dovesti do žutanja kože i očiju. Lekari ističu da oštećenje jetre može uzrokovati i druge simptome poput umora, gubitka težine i potencijalno opasnih komplikacija.

Lekari su podeljeni u vezi sa mogućim uzrocima Džordanovih žutih očiju. Dok neki smatraju da je reč o bezopasnoj pigmentaciji, drugi upozoravaju na potencijalne zdravstvene probleme koji su povezani sa oštećenjem jetre. Ipak, neki lekari ističu da bi, ukoliko je Džordan zaista bio suočen sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, već imao prateće simptome i bio bi podvrgnut odgovarajućem lečenju.

Majkl Džordan i dalje nije javno komentarisao svoje žute oči, a fanovi i javnost i dalje spekulišu o mogućim uzrocima ove pojave. Bez obzira na uzrok, jedno je sigurno - Džordan i dalje ostaje jedan od najvećih sportskih legendi, a njegovo zdravlje i dalje izaziva interesovanje javnosti širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading