PARTIZAN ŠOKIRAO PANATINAIKOS USRED GROTLA ATINE: Katastrofalni PAO pokvario spektakl svojim navijačima

Autor:

Sport

21.09.2024

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski crno-beli slavili nad "zelenima" sa 75:64 za kraj priprema.

PARTIZAN ŠOKIRAO PANATINAIKOS USRED GROTLA ATINE: Katastrofalni PAO pokvario spektakl svojim navijačima

Foto: X/partizanbc

Ovo uopšte nije bilo u maniru evropskog prvaka. Panatinaikos je mesecima najavljivao novi turnir "Pavlos Janakopulos" na otvorenom uz 35000 ljudi na tribinama i, istina, videli smo spektakl - ali samo na tribinama, pošto je kvalitet košarke bio i više nego siromašan. Partizan je iskoristio katastrofalnu igru "zelenih" i savladao ih pred prepunom arenom u Atini sa 75:64.

Nakon što su oba tima doživela poraz juče (od Anadolu Efesa, odnosno Makabija), bilo je za očekivati da ćemo gledati izuzetan meč gde će se obe ekipe truditi da upišu pobedu.

Ipak, Partizan je prikazao malo, a PAO još manje. Crno-beli su odmah na startu napravili seriju 6-0, a domaćin je do prvih poena došao tek posle više od četiri minuta igre. Užasno su se mučili "zeleni" da dođu do poena iz igre. Bacali su nekontrolisane pasove, ispaljivali nerazumljive "cigle", jednostavno nisu izgledali kao tim na terenu. Nisu ni crno-beli blistali, ali su ipak odigrali daleko bolje od Panate.

Prvu četvrtinu su dobili sa 15-8, da bi u drugoj deonici dozvolili Atamanovom timu da priđe najviše na -5, a na poluvreme otišli sa devet poena viška. Jedino što je moglo da se zameri Obradovićevim igračima jesu nešto skromniji procenti sa linije penala, pre svega Brendona Dejvisa. Ipak, dobro je funkcionisala timska igra, birana su bolja rešenja u napadu, a i individualno su se odlično pokazali svi igrači iz redova beogradskog tima. Raduje partija Alekseja Pokuševskog koji je igrao izvanrednu odbranu.

Mnogobrojna publika je utihnula jer zaista nije imala šta da vidi od svojih igrača, a Partizan je odlično kontrolisao dešavanja sve do kraja meča.

Odlična uvertira je napravljena pred početak sezone, budući da je savladan evropski šampion, a sada ide Borac na otvaranju regionalne lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading