SENZACIJA! JOKIĆ DOVODI NBA U SRBIJU? Prvi čovek lige sve otkrio!

Autor:

Sport

04.10.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi bio pravi spektakl!

SENZACIJA! JOKIĆ DOVODI NBA U SRBIJU? Prvi čovek lige sve otkrio!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u dresu Denvera

Prvi čovek NBA lige, Adam Silver, nedavno je održao sastanak sa predstavnicima medija u Abu Dabiju, gde je izneo neke od ključnih planova i izazova sa kojima se liga suočava. Jedna od zanimljivih tačaka sastanka bila je Silverova izjava o potencijalnom dolasku NBA na Balkan, posebno u Srbiju ili Sloveniju.

Komesar je istakao da su Nikola Jokić i Luka Dončić izrazili želju da vide NBA utakmice u svojim zemljama, ali je naglasio da je organizacija ovakvih događaja izuzetno zahtevna po pitanju resursa i ekonomske isplativosti.

- Čisto da spomenem, i Nikola i Luka su obojica pitali (može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju) - rekao je Silver za B92 Sport i nastavio:

- Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovde u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je deo višegodišnje inicijative - rekao je Silver.

Foto: Profimedia

Adam Silver

Ipak, uprkos teškoćama, Silver je naglasio da NBA liga želi da se oduži igračima koji su njen zaštitni znak, kao i da razume važnost ovakvih događaja za navijače širom sveta. 

- Cenim strast naših navijača (u Srbiji, Grčkoj, Sloveniji) i tih specifičnih igrača (Jokić, Adetokumbo, Dončić) kada je u pitanju donošenje utakmica u njihove matične zemlje i gradove. Nije lako organizovati to. To je nešto o čemu ćemo i dalje ozbiljno razmatrati. Nažalost, organizacija ovih utakmica postaje sve skuplja svake godine i zahteva sve više resursa - objasnio je.

Kao zaključak, Silver je istakao da će NBA liga nastaviti ozbiljno da razmatra mogućnost održavanja utakmica u zemljama poput Srbije, Grčke i Slovenije, uprkos teškoćama i zahtevima koje to sa sobom nosi.

- Ali, znate, takođe želim da se odužimo tim sjajnim igračima. I znamo koliko je to važno navijačima na tim tržištima. Tako da ćemo nastaviti da razmatramo tu mogućnost - jasan je Adam Silver.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading