OBRADOVIĆ UTUČEN POSLE PORAZA: Evidentno je da nismo iskusan tim

Autor:

Sport

10.10.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crno-belih analizirao šta je bilo kobno protiv Reala.

OBRADOVIĆ UTUČEN POSLE PORAZA: Evidentno je da nismo iskusan tim

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida sa 93:86 u drugom kolu Evrolige, pa su sada na skoru 0-2 imajući u vidu da ih je u Španiji savladala i Baskonija. Istina, Izabranici Željka Obradovića pokazali su zube vicešampionu Evrope, a onda su potonuli u poslednjoj četvrtini.

Madriđani su dodali gas u samom finišu i rešili pitanje pobednika sredinom četvrte deonice, pa su do kraja samo priveli mirno meč kraju. Na taj način pao je u plan odličan šut crno-belih za tri poena, pogotovo u prvom poluvremenu. Takođe, imali su ponovo loša rešenja u odbrani, na šta je i Žoc ukazao.

- Igrali smo dobru utakmicu, ali su je rešili detalji. Jasno je da su neke odluke bile pogrešne i da oni imaju kvalitet. Nismo pravili faulove kod šuteva za tri poena. Bilo je evidentno da nismo iskusan tim - rekao je Obradović odmah posle meča.

Kada se glava malo ohladila Žoc je dodatno analizirao susret. On je prvo sportski čestitao Realu.

Republika

Foto: Starsport

Nemoć pod košem crno-belih

- Da čestitam Realu na pobedi, mislim da smo i mi igrali dobro u većem delu meča. U ključnim momentima pravili smo greške i tada je Madrid rezultatski pobegao. Sve ostalo bilo je dobro. Zaista verujem u ovaj tim, da imamo kvalitet i da ćemo imati dobru sezonu - počeo je Obradović konferenciju za medije, pa dodao:

- Kada se lopta kreće, onda igramo dobro, kada ne donosimo ishitrene odluke. Promašili smo neke otvorene šuteve i to je deo utakmice. Zadovoljan sam tim detaljima. Ne možete da ostavite protivnika da šutira, posebno kada niste u bonusu. Moramo da analiziramo i da vidimo gde su te greške, ali ima stvari koje sam zadovoljan kada gledam statistiku.

Republika

Foto: X/PartizanBC

Loša selekcija prekršaja Partizana

Posle 40 minuta igre u Madridu najefikasniji kod Partizana bio je Karlik Džons sa 15 poena, Sterling Braun je dodao 12, a Tajrik Džons i Frenk Nilikina po 11. S druge strane, Real je predvodio Serž Ibaka sa 15 poena, a Musa i Retan-Mejes su dodali po 12. Takođe, istakao se bivši košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco koji je meč završio sa čak 11 asistencija, uz koje je dodao i osam poena i šest skokova, pa je imao i najbolji indeks korisnosti na utakmici od 22.

Naredne utakmice u Evroligi Partizan će odigrati sledeće sedmice kada je na programu duplo kolo. Crno-beli će najpre imati premijeru pred svojim navijačima ove sezone kada u trećem kolu budu dočekali Bajern 15. oktobra (20.45), dokće u četvrtom kolu "gostovati" Makabiju u Pioniru dva dana kasnije (20.05). U međuvremenu će Obradovićeva četa gostovati Studentskom centru u subotu u AdmiralBet ABA ligi.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading