MOGU SAMO DA GA MRZE: Ni vređanje mu ne može ništa - Kalinić ovim potezom razbesneo Hrvate! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.10.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu mogli da veruju šta vide na parketu.

MOGU SAMO DA GA MRZE: Ni vređanje mu ne može ništa - Kalinić ovim potezom razbesneo Hrvate! (FOTO)

Foto: KK Zadar/Zvonko Kučelin

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u Zadar na meč šeste runde AdmiralBet ABA lige sa željom da izleče evroligaške rane i da se nakon poraza u Madridu vrate na pobednički kolosek.

Uvek su gostovanja u dvorani "Krešimir Ćosić" teška za igranje, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će nakon uvodnih deset minuta meča domaćin imati neverovatnih 17 poena prednosti i da će Crvena zvezda MeridianBet u nastavak meča ući rezultatom 14:31.

Međutim, već u drugom periodu igre srpski i regionalni šampion je zaigrao onako kako zna. Do dolaska na odmor minus je gotovo u potpunosti istopljem, a tokom drugog poluvremena crveno-beli su u potpunosti preokrenuli rezultat i prednost su uz manje padove, sačuvali do kraja.

Na kraju, Crvena zvezda Meridianbet je u dvorani "Krešimir Ćosić" savladala Zadar rezultatom 84:77 (14:31, 27:13, 22:16, 21:17).

Foto: TV Arena sport/printscreen

Potez Nikole Kalinića zbog kojeg su Zadrani poludeli

 

Nakon meča svoj šou je imao i jedan od najiskusnijih igrača u crveno-belom dresu, Nikola Kalinić.

Po isteku 40. minuta igre, on se okrenuo ka tribinama sa rukom na uhu, poručujući navijačima da ih ne čuje, ignorišući uvredljive pesme. U poslednjem napadu crveno-belih, Kalinić je asistirao za atraktivno zakucavanje, što je dodatno uzburkalo atmosferu u dvorani. Nakon završetka meča, dok su se treneri pozdravljali, Kalinić je uputio dugačak pogled ka tribinama.

Prema očekivanju navijači u dvorani "Krešimir Ćosić" su košarkašu uputili još žešće savle uvreda, ali se Kalinić na sve navedeno nije obazirao, jer je pobeda ipak u ovom momentu najvažnija.

Treba istaći da su se u ekipi sa Malog Kalemegdana istakli Kodi Miler Mekintajer i Ognjen Dobrić koji su postigli po 16 poena, dok je tri poena manje zabeležio Uroš Plavšić. 

Crvenu zvezdu Meridianbet sada očekuje duel sa Žalgirisom u Kaunasu u okviru Evrolige, dok će u ponedeljak 4. novembra dočekati u Beogradu ljubljansku Cedevita Olimpiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading