SUDBINA BOLTAUZERA IPAK NIJE ZAPEČAĆENA! Hoćemo li ga ponovo gledati na parketu? Evo kada će konačna odluka biti doneta?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.10.2024

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški sudija koji je uhvaćen u krađi, ipak bi mogao da nastavi sa deljenjem pravde.

SUDBINA BOLTAUZERA IPAK NIJE ZAPEČAĆENA! Hoćemo li ga ponovo gledati na parketu? Evo kada će konačna odluka biti doneta?

Foto: Starsport

Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović

Republika je pre tačno šest meseci ekskluzivno objavila vest, uz priloženi dokaz u vidu video snimka sa sigurnosnih kamera, da je poznati sudija Matej Boltauzer ukrao parfem na aerodromu u Beogradu. Očekivano, digla se ogromna bura, najviše zbog toga što se incident desio još prošle godine, a slovenački arbitar je probao da ga zataška! Međutim, vest se proširila čitavim Starim kontinentom, pa je postupak protiv Boltauzera bio neizbežan.

Nakon pokretanja istrage od strane Evrolige, omraženi arbitar se više nije pojavljivao na utakmicama, a prema najnovijim informacijama španskog novinara Đordija Valje Sima, Boltauzer je sada doživotno uklonjen sa spiska evroligaških sudija. Na osveženom spisku sudija na sajtu elitnog takmičenja, Slovenca više nema, čime je njegov angažman izvesno okončan zauvek.

Međutim, kako prenosi portal "Mozzartsport.com", u predstojećim mesecima bi sve moglo i da se iz korena promeni.

Republika

Foto: ST/REPUBLIKA, Starsport

"Rani radovi" Mateja Boltauzera

 

Boltauzer je suspendovan do kraja tekuće sezone, a ne doživotno kao što se prvobitno spekulisalo. Nakon istrage i snimka koji je dokumentovao krađu parfema vrednog 25.905 dinara, Evroliga je odlučila da ga suspenduje na jednu sezonu. Nakon isteka suspenzije, sudija će imati priliku da se ponovo kandiduje za obavljanje sudjenja u elitnom takmičenju, ali o konačnoj odluci će odlučivati nadležno telo u Evroligi.

Važno je napomenuti da se spomenuti incident dogodio u Beogradu nakon meča između Partizana i Monaka, što je dodatno uvećalo interesovanje javnosti za slučaj. Nakon ovog događaja, Boltauzer je bio odsutan iz AdmiralBet ABA lige i Evrolige nekoliko meseci, a snimci sa sigurnosnih kamera su kasnije procurili u javnost.

Iako je slučaj izazvao značajnu pažnju javnosti, konačna odluka o sudbini Mateja Boltauzera će biti doneta tek nakon isteka sezone, kada će biti ponovo razmotren njegov status kao sudije u Evroligi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading