TRAGEDIJA: Britanski atletičar preminuo u 28. godini života!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.10.2024

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet atletike je zavijen u crno.

TRAGEDIJA: Britanski atletičar preminuo u 28. godini života!

Foto: pixabay.com

Napustio nas je mladi sportista

Britanski atletičar Robi Fitsgibon preminuo je u 28. godini, ostavljajući sportsku zajednicu u šoku. Detalji oko njegove smrti još uvek nisu poznati, a njegov klub Brajton Feniks je saopštio tužne vesti javnosti.

U petak uveče, prvi čovek kluba Majk Taunli zajedno sa zamenikom Džošom Gilmanotom, obratio se javnosti izražavajući duboku tugu zbog gubitka jednog od najdragocenijih sportista, Robija Fitsgibona. Njegov doprinos klubu i zajednici bio je neizmerno važan, a njegova prisutnost će i dalje biti u svemu što Brajton Feniks radi:

- S dubokom tugom najavljujemo smrt jednog od naših najdragocenijih sportista, Robija Fitsgibona. Prijatelj mnogima i izvor motivacije za sve koji su imali privilegiju da ga poznaju, Robi je bio oličenje pravog trkača, personifikujući sve što cenimo u Feniksu. Iako Robi više neće trčati pored nas, deliti svoje priče ili podizati naše raspoloženje svojom humorom i dobrotom, njegova prisutnost će i dalje biti osećana u svemu što radimo kao klub. Njegov doprinos Brajtonu živi i dalje, kao i beskonačne uspomene koje smo delili - istakao je Majk Taunli prvi čovek kluba.

Republika

Foto: Instagram.com

Britanski atletičar je preminuo u 28. godini života

 

Fitzgibon je ostvario zapažene rezultate tokom svoje karijere, posebno na juniorskom nivou gde je bio šampion Engleske na 1.500 metara sa samo 16 godina na školskom nivou. Njegova sposobnost i talenat vodili su ga do petog mesta na Evropskom prvenstvu do 20 godina, a predstavljao je Britaniju na internacionalnom nivou, učestvujući na nekoliko mitinga Dijamantske lige.

Nakon povrede zgloba na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu 2019. godine, Fitsgibon se borio da se vrati na svoj prethodni nivo forme. Ipak, ove godine je postigao zapažene rezultate na kros kantriju u rodnoj zemlji i pripremao se da istrči maraton u Londonu 2025. godine.

Robi Fitsgibon će ostati upamćen kao izuzetan atletičar i izvor inspiracije za mnoge, a njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za sportsku zajednicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading