Nadal ne zna koliko će biti spreman za meč sa Federerom: Teško je igrati na betonu i posle živeti normalno

Autor:

Sport

16.03.2019

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal rekao je da je ponosan na pobedu nad Karenom Hačanovom (7:6, 7:6), ali da nije siguran da će biti spreman za polufinale Indijan Velsa sa Rodžerom Federerom.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Rafael Nadal

- Naviknut sam da igram sa problemima. Probao sam da zadržim fokus, da čuvam svoj servis i da kontrolišem situaciju, ovo je jedna od pobeda na koje sam posebno ponosan - rekao je Nadal. 

Španac nije siguran da će biti spreman za sudar sa Rodžerom Federerom u polufinalu.

- Nadam se da hoću. Teško mi je da odgovorim, možete uvek da predstavite to na negativan način, ali ne mogu da garantujem šta će se desiti sutradan, niko ne zna… Moj cilj jeste da budem spreman za meč, ali ne mogu da garantujem kako ću se probuditi. Koleno je prvi put danas počelo da me boli.


Na pitanje šta njegovo rivalstvo sa Federerom čini posebnim, Nadal odgovara:

- Sve stvari koje smo podelili u našim karijerama. Različiti stilovi, različiti načini razumevanja sporta, a istovremeno smo dvojica igrača koji su u sjajnim odnosima posle karijera u kojima smo se borili za najveće titule. Divno je imati šansu i dalje se takmičiti na najvišem nivou u kasnoj fazi naših karijera. Ako mi taj meč nije poseban, onda ne volim sport i ne cenim njegovu istoriju.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Rafael Nadal

Na insistiranje novinara, Španac je ponovo govorio o povredama koje su posledica igranja na betonu. 

- Ako sada kažem nešto, delovaće da uvek govorim negativno kada sam u nevolji. Ipak, rekao sam ovo često, i kada sam bio mlađi – istina je da se drugi sportovi igraju na lakšim podlogama, teško je naći tako tvrdu podlogu kao naša u tenisu. Sa agresivnim pokretima koje imamo još… Volim da igram na betonu, ali moje telo verovatno ne.

- Ne kažem to zbog lične koristi kako bi se više igralo na šljaci, nije to uopšte u pitanju. Znam da to neće uticati na moju karijeru, ali možda se u budućnosti promeni, možda za 15-20 godina, pronađemo rešenje da igramo na mekšim podlogama. Ne brinem se o tome šta se dešava tokom karijere, već posle, mi smo ljudi i teško je igrati na betonu i posle živeti normalno. Pogledajte koliko problema imaju igrači sa kukovima, zglobovima, kolenima. Kada vidim neke legende koliko problema imaju da hodaju, teško je to videti - zaključio je Nadal. 

Meč Nadal – Federer počinje u 21.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading