NOVAK JE SUPER ČOVEK! Alkaraz pohvalio Đokovića, ali Nole ima druge probleme

Autor:

Sport

03.07.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da nije ranoranilac.

NOVAK JE SUPER ČOVEK! Alkaraz pohvalio Đokovića, ali Nole ima druge probleme

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Novak Đoković je nedavno imao operaciju kolena, a njegov oporavak je bio pod budnim okom javnosti i medija. Mladi španski teniser Karlos Alkaraz je istakao da je Novak super čovek zbog svog brzog oporavka, što je svakako pohvala koja dolazi od jednog od najtalentovanijih mladih tenisera današnjice.

- Da li sam bio zabrinut da neću igrati Olimpijske igre? Pa, u tom trenutku pre operacije nisam ništa znao. Mopglo je naopako sve da krene, ništa nije bilo u mojim rukama, sve je bilo u rukama hirurga i doktora. Oni su stvarno uradili kako se ispostavilo dobar posao i onda sam imao dobar tim za rehabilitaciju koji je tu i sad sa mnom uz naravno standardan tim fizioterapeuta na čelu sa Miljanom. Tako da svi rade fantastičan pšosao. Ja sam bio maksimalno posvećen i više sati provodio na rehabilitaciji u vežbama, na terenu i van njega poslednjih nedelja nego kad sam zdrav -  rekao je Đoković srpskim novinarima na Vimbldonu, a onda nastavio:

Toliko sam imao želju da se što pre osposobim i da budem na terenu i da se takmičim. Najviše zbog Vimbldona, jer Vimbldon je uvek bio taj turnir koji sam sanjao da osvajam i igram. Da nije bio Vimbldon, sigurno ne bi gurao ovoliko. Opet kažem i pored Vimbldona, da sam ja imao neke indikacije koje su negativne u smislu da sam imao bilo kakve signale da je koleno bolelo, da je bilo šta desilo što mi ne dozvoljava da mislim da ide u dobrom pravcu, ja bih stao - otkrio je Novak.


Novak je istakao da je posvećenost i rad na rehabilitaciji bili ključni faktori u njegovom oporavku. Sa izuzetnom predanošću i timom fizioterapeuta na čelu sa Miljanom, Novak je uspeo da se vrati na teren spreman za izazove koji ga očekuju.

Vimbldon je oduvek bio turnir o kojem je Novak sanjao, i upravo ta želja je bila dodatni motiv za njegov brz oporavak. Iako je Vimbldon bio glavni motiv, Novak ističe da je bio spreman da stane ukoliko bi osetio bilo kakve negativne signale u vezi sa svojim kolenom.

 

 


Neposredno pred početak turnira, Novak nije bio siguran da li će zaista moći da igra. Svaki dan je bio pokazatelj njegovog napretka, a igra sa top igračima i egzibicioni meč sa Medvedevim su bili jasni pokazatelji da je spreman za takmičenje.

Iako je pobedio u prvom kolu, Novak je svestan da ga očekuju izazovi sa kojima će se suočiti kako turnir bude odmicao. Fokusiran je na održavanje kondicije i zaštite svog kolena, svestan da će morati da se nosi sa dodatnim naporima da bi održao svoju igru na vrhunskom nivou.

 

 

- Naravno, ne znam kako ću se probuditi sutra ujutru, ja se nadam dobro. Mečevi kad se igraju u tri seta, sve je to drugačije iako je pod znacima navoda bio laganiji meč i ubedljivija pobeda. Međutim, kako turnir odmiče to će biti sve teže i ja sam toga svestan. Moram sa nekim stvarima mišićne prirode sada da se nosim nego što je to uobičajeno slučaj jer mišići se zatežu više nego obično da bi kompenzovali i zaštitili koleno i onda imamo više rada u fizioterapeutskom smislu i sve ide kako treba - zaključio Novak.

Novak Đoković je spreman da se suoči sa izazovima koji dolaze, a njegovi navijači sa nestrpljenjem očekuju njegove naredne mečeve na Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading