DALEKO SAM JA OD TOG NIVOA! Alkaraz o svom novom nadimku! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Sport

23.09.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alkaras je postao ključni igrač u osvajanju Lejver kupa za Tim Evrope.

DALEKO SAM JA OD TOG NIVOA! Alkaraz o svom novom nadimku! (FOTO+VIDEO)

Foto: Instargam.com/usopen

Proteklog septembra, 21-godišnji Španac Karlos Alkaras postao je najuspešniji učesnik jednog izdanja Lejver kupa svih vremena. Sa osvojenih osam poena, Alkaras je nadmašio sve prethodne učesnike ovog prestižnog takmičenja, postavši prvi teniser sa toliko poena u jednoj godini Lejver kupa. Ovaj izuzetan uspeh nije prošao neprimećeno, te su izveštači iz Nemačke već počeli da ga porede sa jednim od Rodžer Federerovih najuspešnijih perioda karijere, dajući mu nadimak "Fed-05".

Alkaras je postao ključni igrač u osvajanju Lejver kupa za Tim Evrope, donoseći odlučujuće pobede poslednjeg dana takmičenja. Njegova izuzetna igra i pobede nad vrhunskim protivnicima, poput Bena Šeltona i Tejlora Frica, donele su preokret ekipi i omogućile im da osvoje trofej.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OptaAce (@optaace)

 

Još sam ja daleko od tog nivoa – skromno je priznao Karlitos i nije pogrešio jer ima već devet poraza u ovoj godini. Na tribinama je bio i Federer.- Nadam se da ću jednog dana biti sposoban da ga dostignem. Ali to je nemoguće, morate nešto drugo da izmislite jer će "Fed-05" zauvek biti njegovo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laver Cup (@lavercup)

 

Alkaras je najzaslužniji za prvi trijumf Tima Evrope od 2021. Zahvaljujući njegovim pobedama poslednjeg dana došlo je do preokreta.

– Bilo je veoma teško, malo je falilo da izgubimo. Zverev je dobro odigrao i pružio mi šansu da osvojimo Lejver kup – objasnio je.- Bio sam veoma nervozan jer sve do poslednjeg trenutka nisam znao da li ću da igram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OptaAce (@optaace)

 


Iako je postigao značajan uspeh na Lejver kupu, Alkaras ne planira da se zaustavi. Sa zbijenim takmičarskim kalendarom do kraja godine, uključujući turnire u Pekingu, Šangaju, Parizu, Torinu i finalni turnir Dejvis kupa u Malagi, mladi Španac će imati puno prilika da pokaže svoj talenat na velikoj sceni. Trenutno se nalazi na trećem mestu ATP liste, ali se nada da će sezonu završiti kao broj 1.

Pored sportskog uspeha, Alkaras i njegovi saigrači iz pobedničke ekipe nisu ostali nezapaženi ni kada su u pitanju finansijske nagrade. Svakom igraču je pripalo po 224.000 evra, a dodatne nagrade su bile dodeljene u skladu sa njihovim doprinosom ekipi.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laver Cup (@lavercup)

 


Karlos Alkaras je svojim izuzetnim talentom i postignutim uspesima na teniskom terenu skrenuo pažnju celog sveta na sebe. Njegov briljantan nastup na Lejver kupu i nadolazeći turniri obećavaju uzbudljivu budućnost za ovog mladog Španca, dok mu nadimak "Fed-05" samo dodatno potvrđuje izuzetnost njegovih dostignuća.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading