Međunarodna škola za teniske sudije održana u Kuršumlijskoj Banji

Autor:

Sport

26.09.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga sezona profi tenis takmičenja u vazdušnoj oazi Srbije.

Međunarodna škola za teniske sudije održana u Kuršumlijskoj Banji

Foto: TK T-line

Sezona profesionalnih teniskih turnira u Kuršumlijskoj Banji, koja je u 2024. izbrojala 42 turnira, 20 muških i 22 ženska na terenima TK T-line, zatvara se finalnim susretom ženskog turnira nagradnog fonda 75.000 dolara. koji je startovao 23. i završava se 29. septembra 2024.

Druga sezona profi tenis takmičenja u vazdušnoj oazi Srbije, koja obiluje termalnim vodama, nadmašila je organizaciono i po samom kvalitetu i sadržaju premijerni ciklus takmičenja iz 2023. Kroz teniske terene u Kuršumlijskoj Banji u 2024. prošlo je i takmičilo se preko 4000  profesionalnih tenisera i teniserki iz 50 zemalja sveta, a uz već standardne turnire nagradnog fonda 15.000 dolara (muško-ženski), organizovana su i dva najveća ženska u ovoj takmičarskoj godini u Srbiji.

Priliku da se usavrše i popnu stepenicu više u svom pozivu u okviru ovog svetskog teniskog ciklusa na jugu Srbije imale su i teniske sudije iz Evrope. Na izvoru jedne od najvalitetnijih voda sveta u hotelu Planinka održana je Međunarodna škola za teniske sudije. Ova prestižna obuka, organizovana pod okriljem Međunarodne teniske federacije (ITF), okupila je perspektivne sudije iz Evrope, a kandidati su imali priliku da unaprede svoja znanja i veštine neophodne za ulogu sudija u stolici i Vrhovnih sudija.

Program obuke obuhvatao je teoretski i praktični deo, gde su polaznici prolazili kroz situacije, stvarne mečeve i razmatrali ključna pravila i procedure koji se primenjuju na teniskim takmičenjima. Sudije su bile ocenjivane po najvišim međunarodnim standardima kako bi se kvalifikovale za ITF-ovu belu značku, koja predstavlja prekretnicu i prvi korak u karijeri svakog teniskog sudije na putu ka velikim teniskim turnirima. Jedan od predavača u samoj školi bila je i naša Marijana Veljović, jedna od najcenjenijih glavnih sudija sa „zlatnim bedžom" u svetu koja već dugi niz godina sudi na najvećim planetarnim takmičenjima.

 

Srpske sudije su ostvarile stopostotni uspeh čime je Teniski savez Srbije dobio trojicu novih sudija u stolici sa belim bedžom i jednog novog vrhovnog sudiju sa ovim bedžom. U pitanju su Danilo Vidanović iz Pirota, Nemanja Buđevac iz Beograda, Vladimir Živanović iz Bajine Bašte, kao i Igor Marjanović iz Beograda kao novi Vrhovni sudija sa belim bedžom.

Predsednik Sudijskog odbora Teniskog saveza Srbije, Vuk Nikolić zahvalio se  organizatorima profesionalnih turnira u Kuršumlijskoj Banji teniskom klubu T-Line na velikoj pomoći u realizaciji ove škole.

- Ovo je veliki uspeh srpskog teniskog suđenja. Još jednom se pokazalo da je sistem edukacije i način rada sa našim perspektivnim sudijama ispravan. Dugo smo radili na tome da dovedemo ovu školu u Srbiju jer je to izrazito teško, uspeh je velik i ovo je velika čast. Naši domaćini su prepoznali značaj same škole za naše teniske sudije i pomogli i Sudijskom odboru i našem Teniskom savezu. Posebnu zahvalnost dugujemo Zorici Jevtić i Nenadu Radivojeviću, koji su nesebično doprineli da ova škola bude uspešno realizovana - zaključio je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading