ZIMONJIĆA OBUZELA VELIKA TUGA! Lilić nas je prerano napustio!

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

03.10.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimonjić se osvrnuo i na period kad je upoznao Jovana Lilića.

ZIMONJIĆA OBUZELA VELIKA TUGA! Lilić nas je prerano napustio!

Foto: TSS - S.Stevanović, Tanjug/AP

Danas je celokupna sportska javnost u velikoj žalosti povodom smrti Jovana Lilića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa. Sa samo 59 godina, Lilić je izgubio bitku sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe ne samo brojne uspehe, već i generacije tenisera koje je vodio tokom svoje karijere.

Pored Bogdana Obradovića, za Republiku je na tu temu govorio i bivši srpski teniser Nenad Zimonjić.

- Jako tužna vest, moje iskreno saučešće njegovoj porodici. Prerano nas je napustio - počeo je on.

Zimonjić se osvrnuo i na period kad je upoznao Jovana Lilića, kao i na njegove uloge u teniskom svetu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Nenad Zimonjić

 

- Jocu sam upoznao pre 35 godina u TK Crvena Zvezda. On mi je dragi prijatelj, imali smo puno lepih trenutaka u okviru Dejvis kup reprezentacije Srbije. Uvek je imao dobru energiju i odličan smisao za humor. Imao je različite uloge u TS Srbije  i TK Crvena Zvezda - rekao je Zimonjić.

Jovan Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha, čije su sposobnosti i strast prema tenisu bili prepoznati širom sveta. Kao trener, vodio je brojne generacije tenisera, kako kao lični trener, tako i kao deo timova na različitim takmičenjima.

Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener, selektor reprezentacije do 18 godina i kao trener Dejvis kup tima Srbije. Osvajao je takođe brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije, okitio se kao trener "Salatarom" u Dejvis kup timu Srbije, a bio je i trener reprezentativaca Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzano odličje - navodi se u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading