HITNO SE OGLASIO V.D. DIREKTORA UPRAVE CRNOGORSKE POLICIJE: Poslata važna poruka povodom EKSPLOZIJE na Cetinju - "OVO JE CRVENA LINIJA!"

Autor:

Svet

20.06.2024

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celi tok događaja koji se danas dogodio na Cetinju, bacio je senku na dobre rezultate koje je policija ostvarila u prethodnom periodu

HITNO SE OGLASIO V.D. DIREKTORA UPRAVE CRNOGORSKE POLICIJE: Poslata važna poruka povodom EKSPLOZIJE na Cetinju - "OVO JE CRVENA LINIJA!"

Foto: Tanjug/Media Biro/Printscreen

V.D. direktora Uprave crnogorske policije Aleksandar Radović izjavio je danas da današnji dan ne sme više nikad da se ponovi u Crnoj Gori i da ta zemlja ne sme sebi više nikada da dozvoli slučajne žrtve.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, za koje mediji navode da su bili pripadnici "škaljarskog klana", a tri osobe su teško povređene i nalaze se na intenzivnoj nezi KC Crne Gore.

Radović je na konferenciji za medije rekao da je u toku obračun kriminalnih grupa, kao i da su imali operativne podatke da do ovoga može da dođe, prenosi portal CdM.

Prema njegovim rečima, celi tok događaja koji se danas dogodio na Cetinju, bacio je senku na dobre rezultate koje je policija ostvarila u prethodnom periodu.

Naglasio je i da razume uznemirenost građana.

- Ovo je crvena linija i Crna Gora ne sme sebi da dozvoli nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprostavimo svakom obliku kriminala. Neće biti laka borba, ali pobediće država, a ne kriminal - poručio je Radović.

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, izjavio je da su lica koja su učestvovala u izvršenju tog krivičnog dela, u određenom periodu pratila navike oštećenih, prenosi RTCG.

- Imamo podatke da su koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila sa blindom koja su koristili, na koji način su hteli da se zaštite od delovanja suprostavljenih kriminalnih grupa, i da su na jednom stablu, na visini od sedam metara fiksirali eksplozivnu napravu koja je, postoji osnovana sumnja, aktivirana putem daljinskog upravljača u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar. Među ovim licima nalazila se i slučajna prolaznica, koja je zadobila povrede - istakao je Šćepanović.

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić je istakla da se nada da će se događaj brzo rasvetliti.

- Izuzeti su brojni tragovi koji će biti predmet veštačenja. Naložena je obdukcija lica koja su izgubila život u ovom događaju. Od policije očekujem da u saradnji što pre dođemo do izvršilaca - naglasila je ona, prenosi Tanjug.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading