GORI JUG LIBANA! U izraelskim napadima stradalo šest osoba

Autor:

Svet

27.10.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mrtvi se prebrojavaju.

GORI JUG LIBANA! U izraelskim napadima stradalo šest osoba

Foto: Tanjug/AP

U subotu uveče, najmanje šest osoba je izgubilo život, a jedna je ranjena u napadima izraelske vojske na jug Libana. Lokalni mediji su preneli da su napadi izvedeni na grad Džedejdeh Mardžajun, a Libanska nacionalna novinska agencija (NNA) je navela da su napadnuta naselja Burdž al-Baradžneh, Haret Hreik i al-Hadath u Dahijeh.

Ministarstvo zdravstva Libana saopštilo je da je broj poginulih u izraelskim napadima od oktobra prošle godine porastao na 2.653. Ovo je samo jedan u nizu napada koji su se dogodili u ovom periodu, a izraelske snage su tokom jučerašnjeg dana ubile najmanje 19 osoba u Libanu, prema informacijama agencije Rojters.

Nakon ovih napada, međunarodna zajednica je reagovala izražavajući zabrinutost zbog eskalacije nasilja na Bliskom istoku. Bela kuća se oglasila posle napada Izraela na Iran i poslala upozorenje Teheranu, dok Iran najavljuje žestok odgovor. Situacija na Bliskom istoku postaje sve napetija, a napadi između Izraela i Irana dodatno doprinose tenzijama u regionu.

Ovi napadi su samo deo stalne napetosti na Bliskom istoku, gde sukobi i napadi između različitih država i grupacija često dovode do gubitka ljudskih života i eskalacije tenzija. Bliska saradnja i dijalog među zemljama regiona mogu biti ključni u rešavanju ovih sukoba i sprečavanju daljeg gubitka života

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading