POLICIJA U IZJAVI MIHALKOVA PRONAŠLA GOVOR MRŽNJE: Evo da li će čuveni režiser odgovarati zbog reči o ukrajinskom jeziku (VIDEO)

Autor:

Svet

24.10.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okružni policijski službenik, koji je izvršio proveru, je u rečima reditelja pronašao znake administrativnog prekršaja o izazivanju mržnje.

POLICIJA U IZJAVI MIHALKOVA PRONAŠLA GOVOR MRŽNJE: Evo da li će čuveni režiser odgovarati zbog reči o ukrajinskom jeziku (VIDEO)

Foto: Tanjug

Policija Moskovske oblasti pronašla je u rečima reditelja i TV voditelja, Nikite Mihalkova, o ukrajinskom jeziku, znakove administrativnog prekršaja po članu o izazivanju mržnje, navodi se na Telegram kanalu udruženja "Komitet 2024" .

U julu je predsednik udruženja, Sergej Antonov, uputio zahtev Istražnom komitetu Ruske Federacije da pokrene krivični postupak protiv Mihalkova zbog izazivanja mržnje zbog reči o ukrajinskom jeziku koje je reditelj izgovorio tokom govora na forumu "Obrazovanje Moskovske oblasti", u avgustu 2022.

- Ukrajinski jezik je postao slika rusofobije... Fraze koje čujemo u ukrajinskoj transkripciji i izgovoru, za nas i za svet, u principu, kao i za njih same, su formulacija mržnje prema Rusiji. Dakle, ako se predmeti predaju na ukrajinskom, to će biti katastrofa - rekao je Mihalkov.

U oktobru je, kako se saznalo iz odgovora policije, zahtev Antonova prebačen u Odeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova za Krasnogorsk kod Moskve. Okružni policijski službenik, koji je izvršio proveru, je u rečima reditelja pronašao znake administrativnog prekršaja o izazivanju mržnje.

Istovremeno, policajac je primetio da je nemoguće privesti Mihalkova administrativnoj odgovornosti, jer je prošlo više od dve godine od govora i istekao je rok zastarelosti. Takođe je odbio da pokrene krivični postupak.

"Komitet 2024" saopštio je da će uložiti žalbu na policijsku odluku kao deo pripreme osnove za žalbu Komitetu UN za eliminaciju rasne diskriminacije.

Podsetimo, u januaru ove godine, kompanija YouTube blokirala je kanal Nikite Mihalkova "Besogon TV".

Nalog je, kako se navodi, blokiran "zbog višestrukog ili ozbiljnog kršenja pravila YouTube u vezi sa diskriminatornim rečnikom".

Kanal, na koji se pretplatilo više od milion i po ljudi, preko Telegrama je poručio da je iznenađujuće što su toliko dugo i potrajali.

- S obzirom na to koliko su akutne, nezgodne i čak zastrašujuće za kolektivni Zapad bile teme koje smo godinama pokretali u našim izdanjima, iznenađujuće je da smo tako dugo mogli da postojimo na ovom YouTube... Prešli smo na naše ruske resurse, tako da ne brinite i nastavite da gledate - poručeno je sa "Besogon TV".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading