JAKA KIŠNA OLUJA PREŠLA PREKO BEOGRADA: U neseljima Mali Mokri Lug, Kaluđerica i Mirijevo orkanski vetar lomio grane (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.06.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od prethodnih dana, danas su Srbijom prolazili višećelijski sistemi sa obilnim padavinama i olujnim vetrom.

JAKA KIŠNA OLUJA PREŠLA PREKO BEOGRADA: U neseljima Mali Mokri Lug, Kaluđerica i Mirijevo orkanski vetar lomio grane (VIDEO)

Foto: printscreen

U naseljima Mali Mokri Lug, Kaluđerica i Mirijevo, jaka kišna oluja prešla je preko istočnih delova Beograda.

Za razliku od prethodnih dana, danas su Srbijom prolazili višećelijski sistemi sa obilnim padavinama i olujnim vetrom. Najjača olujna jezgra su donosila orkanski vetar.

Prvobitna predviđanja su ukazivala na najjače nepogode u zapadnoj polovini Srbije, ali su preuranjeni razvoj oblaka sprečili dostizanje prognoziranih temperatura. Da su temperature dostigle 30-32°C u zapadnim delovima Srbije, gradonosne oluje bi izazvale velike štete u tim područjima, preneo je Haliz.

Kako je oluja izgledala pogledajte OVDE.

Tokom dana, jake padavine su pogodile nekoliko upravnih okruga u Srbiji, uključujući Šumadijski, Južnobanatski, Zlatiborski, Raški, Braničevski, Rasinski, Pomoravski, Toplički, kao i grad Beograd.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (SVS MUP) imali su više od 20 intervencija. U Pančevu, Novom Pazaru i Vlasotincu su ispumpavali vodu iz suterena, dok su u Prijepolju, Obrenovcu, Prokuplju, Leskovcu i Kruševcu gasili požare izazvane udarima groma. U Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu su uklanjali palih stabala sa kolovoza, a u Beogradu i Kragujevcu su uklanjali limene krovne konstrukcije.

U skladu sa najavom RHMZ za četvrtak, 27.06.2024. godine izdato je narandžasto upozorenje za Grad Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski, Zaječarski, Rasinski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading