OGLASIO SE VUČIĆ SA PRIJEMA POVODOM ROĐENDANA KRALJA ČARLSA III: On je jedan od najznačajnijih monarha današnjice (FOTO)

Autor:

Vesti

20.06.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je ujedno i lep povod za razgovor sa ljubaznim domaćinom, rekao je predsednik Srbije o Edvardu Fergusonu, ambasadoru Velike Britanije

OGLASIO SE VUČIĆ SA PRIJEMA POVODOM ROĐENDANA KRALJA ČARLSA III: On je jedan od najznačajnijih monarha današnjice (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na prijemu povodom proslave rođendana Njegovog Veličanstva kralja Čarlsa III.

- Na prijemu povodom nacionalnog praznika Ujedinjenog kraljevstva i zvaničnog rođendana kralja Čarlsa III, jednog od najznačajniih monarha današnjice.

- Ovo je ujedno i lep povod za razgovor sa ljubaznim domaćinom kojeg sam zamolio da Njegovom veličanstvu prenese najlepše želje za dobro zdravlje i uspešnu vladavinu u ovim vremenima velikih globalnih previranja - napisao je predsednik na Instagramu.

Podsetimo, ambasada Velike Britanije proslavila je večeras zvaničan rođendan kralja Čarlsa Trećeg u rezidenciji ambasadora u Beogradu, a događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

Britanski ambasador u Srbiji Edvard Ferguson je podsetio da je ovo prvi put da se zvaničan rođendan britanskog kralja proslavlja u Beogradu, kao i da sa svojom porodicom nešto manje od godinu dana živi u Beogradu.

- Želeo sam da kažem koliko smo srećni, što svakodnevno možemo da ovu lepu i fascinantnu zemlju nazovemo domom - poručio je Ferguson.

Naveo je da putujući po Srbiji susreo brojne izvanredne ljude i istakao da mu je najveći utisak u poslednjih godinu dana kako obavlja funkciju ambasadora u Beogradu to što vidi koliko potencijala ima naša zemlja, kao i koliko mogućnosti ima za Veliku Britaniju i Srbiju da razvijaju i produbljuju partnerstvo.

- Naše dve države su veoma stari prijatelji, već skoro dvesta godina, uključujući i bliska savezništva tokom dva svetska rata. Naravno, videli smo i uspone i padove, ali moj osnovni cilj, moja misija kao ambasadora, jeste da radim sve ono što mogu na izgradnji modernijih, pozitivnijih odnosa sa Srbijom, čvrsto orijentisanim ka budućnosti - poručio je Ferguson.

Napomenuo je da mu je po dolasku u Srbiju postalo jasno koliko toga Srbi i Britanci imaju zajedničkog, poput smisla za humor, odrastanja na gledanju istih serija kao što su Monti Pajton i Mućke, kao i sklonost oba naroda ka praćenju dva sporta, fudbalu i tenisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Danica

20.06.2024 20:00

Britanski ambasodor deluje kao fin čovek kome je stalo da unapredi odnose naše dve zemlje.

Ivana

20.06.2024 20:01

Moramo raditi na unapređenju odnosa jer kao što je rekao britanski ambasador imamo dosta toga zajedničkog.

Una

20.06.2024 20:03

Srbija želi dobre odnose i saradnju sa Engleskom i ovo je odlična prilika da se radi na tome u jednoj neformalnoj atmosferi.

Мiraš

20.06.2024 20:04

Očigledno je da Vučić ima veliko poštovanje prema Kralju Čarlsu III i njegovoj ulozi u savremenom svetu. Njegove reči odražavaju duboko razumevanje međunarodnih odnosa i značaja monarhije u današnjem društvu.