"ZA VREME MULTIKOM VLASTI U INOSTRANSTVO NA LEČENJE POSLATO 440 DECE, A ZA VREME VUČIĆA 5.329"!

Autor:

Vesti

25.09.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jadna li je opozicija čiji direktor (Tajkun „Đ“), desna ruka vlasnika opozicije (Tajkun „Š“), dok se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori u Njujorku, dok ima desetine sastanaka dnevno, istakla je Brnabić.

"ZA VREME MULTIKOM VLASTI U INOSTRANSTVO NA LEČENJE  POSLATO 440 DECE, A ZA VREME VUČIĆA 5.329"!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić žestoko je reagovala povodom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane opozicije, njihovih medija i njihovog lidera tajkuna Dragana Đilasa.

- Jadna li je opozicija čiji direktor (Tajkun „Đ“), desna ruka vlasnika opozicije (Tajkun „Š“), dok se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori u Njujorku, dok ima desetine sastanaka dnevno – od kancelara Nemačke, preko predsednika Irana i ministra spoljnih poslova Kine, do vlasnika Tesle – i dva hrabra i iskrena govora u UN koja oba brane intergritet i nezavisnost odlučivanja Srbije u nikada težim vremenima i izazovnijim okolnostima, koristi upravo to vreme da napada upravo tog predsednika, svoje zemlje, ad hominem i to zbog farmerki. E, to je naša opozicija danas - istakla je Brnabić i nastavila:

- Teško da nešto grđe može da se zamisli. Nisu mogli da mu nađu ništa drugo, nikakav račun u banci u inostranstvu, nikakve vile i stanove, nikakve firme koje je otvorio dok je bio vlast pa terao sva javna preduzeća i ustanove da budu klijenti tim firmama kako bi se novac građana Srbije, iz budžeta – i republičkog i lokalnih – prelivao na njegove lične račune, kako je to radio Tajkun "Đ". Tajkun "Š" je bio pametniji i sofisticiraniji - zato je danas on vlasnik opozicije, a ovaj drugi direktor.

- Umesto toga, taj čovek, Aleksandar Vučić, je doveo do toga da danas možemo da raspravljamo o rebalansu budžeta kojim se obezbeđuju sredstva za podršku majkama novorođene dece, tako da se za prvo dete odvaja 500.000 dinara, dok se u vreme Multikom vlasti dobijalo 31.000 dinara (nije imalo i za Multikom i za bebe, pa čovek rezonovao da je bolje da ide za Multikom), za treće dete, npr., 2.422.500 dinara, dok se za vreme Multikom-a davalo 223.693 dinara (10 puta manje!), za veće penzije od 1. decembra, za veće plate od 1. januara, kako bi već sledeće godine prosečna plata u Srbiji bila preko 1.000 evra (oko 3 puta veće nego u vreme Multikom DOS vlasti), i što je možda još važnije, značajna dodatna sredstva za lečenje dece.

- Vidite, u periodu Mulitkom vlasti, od 2008. do 2012., za lečenje i dijagnostiku, u inostranstvo je poslato 440 dece, a od 2012. do danas, u vreme tog Aleksandra Vučića koga napadaju i dok nije tu, i dok brani Srbiju u Njujorku, 5.329 dece! Od 2008. do 2012., za lečenje dece sa retkim bolestima izdvojeno je 130 miliona dinara, a u periodu nakon 2012. čak 17,2 milijarde dinara! Nije imalo i za decu i za Multikom... E, zato farmerke! Moraju o farmerkama da ne bi o rebalansu. Moraju o farmerkama jer nemaju šta da mu zamere. Najviše bi voleli da je kao oni – da je krao, otimao, uzimao za sebe od naroda, da danas mora da pristaje na njihove dilove i ucene, i ne mogu da mu oproste što nije i što je pokazao kako se za Srbiju bori i radi, i kako u Srbiji može da se živi, i kako Srbija može da pobeđuje! - napisala je Brnabić. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading