ĐILASOV FIJASKO! Gazda opozicije prošao kao bos po trnju!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

25.09.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U njegovom slučaju, nekada je stvarno bolje ćutati, ali tu lekciju, izgleda, nije naučio

ĐILASOV FIJASKO! Gazda opozicije prošao kao bos po trnju!

Foto: Telegraf/Nemanja Pančić, Privatna arhiva

Malo u čemu je Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde (SSP), tako vičan kao u blamiranju. Na jučerašnjem zasedanju Skupštine Srbije nema teme na koju Đilas nije tražio reč i na koju ga poslanici vladajuće koalicije, plus ministri, nisu poklopili i napravili smešnim.

Probao je lider SSP da predstavi vreme kad je vodio Beograd kao doba renesanse za srpsku prestonicu. Govorio je i o statusu političara na vlasti, garderobi predsednika Srbije Aleksandra Vučića... A onda su ga poslanici SNS demantovali brojkama i podsetili na nesrećne izveštaje Saveta za borbu protiv korupcije u kojima je detaljno opisano poslovanje njegovih firmi.

SETITE SE

Prvi ga je demantovao ministar finansija Siniša Mali.

- Hoću da napomenem. Da se građani sete tog vremena od 2008. do 2012, tih godina koje su izazvale pustoš i bankrot naše zemlje. Uvaženi poslanik je licemerno govorio o jednokratnoj pomoći za prvo i drugo dete. Zakon koji je danas pred vama je zakon koji kaže da će svako prvorođeno dete dobiti jednokratnu naknadu od 500.000 dinara od države, svako drugorođeno 300.000 dinara. U njegovo vreme ta pomoć je bila 32.000 dinara, i on se našao pozvanim da kaže da to izgleda loše - kazao je Mali i dodao:

- Zašto ti, majstore, nisi to uradio kada si bio na vlasti u našoj zemlji?

Ministar finansija je kazao i da su u vreme Đilasa porodiljama kasnile isplate 11 meseci.

- Toliko o toj brizi prema majkama, trudnicama i porodiljama. U sve to vreme 619 miliona je sebi stavio u džep - dodao je Mali.

Parandilovića ljut što su ga izbacili iz SNS

Miloš Parandilović, poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića, vrištao je juče u Skupštini, vređao ministre i poslanike SNS, pričao o svemu i svačemu. Rekao bi čovek ljuti opozicionar, kad ono preletač. Parandilović je svojevremeno, naime, bio mlada nada SNS, ali su ga onda isterali iz stranke.

Upravo na ovaj neslavan kraj političke karijere u SNS su ga juče i podsetile bivše kolege iz SNS, poput Aleksandra Mirkovića.

U to vreme, istakao je ministar finansija, Srbija je bila bez perspektive i rasta, kurs je sa 80 otišao na 120 dinara, a minimalna zarada je bila 15.800 dinara.

- Naravno, oni koji su imali sreće da imaju posao, jer četvrtina građana nije imala posla, više od pola omladine bilo je nezaposleno. Sramota je da se takva jedna osoba koja je žarila i palila u tom trenutku javi i kaže da može bolje, i da nešto radimo kako ne treba. Plata je danas preko 800 evra, sačekaćemo konferenciju za medije da vidimo kolika je plata u julu mesecu. Sačekaćemo da vidimo koliko se promenila za juni mesec. U planu je da do kraja godine prosečna plata u Srbiji bude preko 900 evra - poručio je Mali.

DIREKTOR

Za reč se javio i šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov i rekao da Đilas izigrava modnog kreatora naše političke scene i da iz njemu znanih razloga ima fascinaciju garderobom predsednika zemlje.

- Đilas je u julu 2004. postao direktor Narodne kancelarije, a tri meseca kasnije je osnovao kompaniju "Multikom" i zaradio 619 miliona evra u periodu dok je bio na vlasti - podsetio je Jovanov na to, ali i na ostale poslovne vratolomije nekadašnjeg gradonačelnika:

- Nakon toga je "Multikom" kupio firmu "Big print" i onda je ta firma, dok je Đilas bio gradonačelnik Beograda, pružala i naplaćivala usluge od Skupštine Beograda, opštine Novi Beograd, većine beogradskih pozorišta, Turističke organizacije Beograda, Biblioteke grada Beograda, Kulturnog centra grada Beograda, Doma omladine, Doma zdravlja Rakovica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (46)

Loading
Ana

25.09.2024 22:50

Što bi narod rekao:,, Ko se mača lati, od mača strada".

Doca

25.09.2024 22:50

Djilasa treba podsetiti kako je unistio GSP

Suza

25.09.2024 22:50

Ubi ga prejaka reč!

Laza

25.09.2024 22:51

Djilas treba zauvek da ode iz politike