POPLAVE NAPRAVILE HAOS U OVOM DELU SRBIJE! Grad uništio sve, a voda oštetila domaćinstva! (FOTO)

Autor:

Vesti

26.06.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležne službe su na terenu.

POPLAVE NAPRAVILE HAOS U OVOM DELU SRBIJE! Grad uništio sve, a voda oštetila domaćinstva! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Za samo nekoliko dana opštinu Mionica zadesile su prirodne katastrofe. Grad je u subotu tukao sve pred sobom, a danas su usled obilnih kiša poplavljene ulice i oštećenje saobraćajnice u gotovo svim delovima opštine.

Voda je oštetila domaćinstva i ušla u kuće i dvorišta. Nadležne službe su na terenu.

 

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković na terenu je sa građanima.

- Ovo su jako teški dani za nas. Nakon nezapamćenog grada zadesile su nas poplave. Pratili smo najave i službe smo stavili u stanje pripravnosti. I seoski putevi su dosta oštećeni. Na terenu smo, sa našim ljudima, činimo sve da pomognemo - kaže Janković.

Kako se zaštititi od vremenskih nepogoda?

Da biste se zaštitili od vremenskih nepogoda, važno je preduzeti određene korake i pridržavati se saveta stručnjaka. Evo nekoliko ključnih saveta:

Praćenje vremenskih prognoza: Redovno pratite vremenske prognoze putem radija, televizije ili mobilnih aplikacija kako biste bili obavešteni o mogućim nepogodama.

Plan evakuacije: Razvijte plan evakuacije za slučaj da se suočite sa opasnom vremenskom situacijom kao što su poplave ili uragani. Važno je znati kuda i kako brzo možete napustiti područje.

Pakovanje hitne torbe: Pripremite torbu sa osnovnim potrepštinama kao što su lekovi, osnovna higijenska sredstva, voda i konzervirana hrana u slučaju da morate brzo napustiti dom.

Ojačavanje doma: Ako živite u području sklonom čestim nepogodama, razmislite o ojačavanju vaše kuće ili stana. Ojačavanje krova, prozora i vrata može pomoći u smanjenju štete od jakih vetrova ili kiše.

Zaštita od gromova: Instalirajte gromobrane i zaštitite električne uređaje. Takođe, izbegavajte otvorena polja i vodu tokom grmljavinskih oluja.

Upotreba zaštitne opreme: Tokom oluja ili jakih vetrova, nosite zaštitnu opremu kao što su čvrste cipele, kacige ili zaštitne naočare kako biste se zaštitili od padajućih predmeta.

Ostanite informisani: Budite u kontaktu sa lokalnim vlastima i službama za hitne situacije kako biste dobili najnovije informacije i uputstva.

Pomoć drugima: Ako je potrebno, pružite pomoć svojim komšijama ili drugima koji su možda ugroženi vremenskim nepogodama.

(RINA)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading