TRI ZLOKOBNA OBLAKA SE NADVILA NAD SRBIJOM! Uslediće razorno nevreme, spremite se za potop

Autor:

Vesti

03.10.2024

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ popalio alarme.

TRI ZLOKOBNA OBLAKA SE NADVILA NAD SRBIJOM! Uslediće razorno nevreme, spremite se za potop

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Prognoza za naredne dane

Prema rečima meteorologa Ivana Ristića, očekuje se značajna promena vremena koja će stići u Srbiju iz pravca Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore prema Kosovu. Kiša je već počela da pada u pojedinim delovima Beograda, a Ristić ističe da će padavine biti češće na severu zemlje, uz hladnije vreme, dok će slaba kiša lokalno padati u ostatku zemlje. U Vojvodini se očekuje najviše kiše, dok će u Beogradu biti toplije. Na severu zemlje, Vojvodini, Beogradu i centralnim delovima zemlje biće na udaru povremenih padavina, dok će kiše kasnije biti intenzivnije u zapadnim delovima Srbije i Vojvodini.

Razlike u temperaturi

Danas je izuzetno zanimljiv dan kada je temperatura u pitanju. Na severu zemlje vlada prava jesenja, dok je na jugu letnja temperatura. Temperaturna razlika danas će biti viša od 10 stepeni između severa i juga, sa maksimumima od 12 do 14 stepeni na severozapadu Vojvodine, dok jugoistočni deo zemlje može očekivati letnje temperature od 25 do 27 stepeni Celzijusa.

Upozorenja i stabilizacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je "žuti" meteoalarm za pojedine delove zemlje zbog padavina, a za sutra je najavljeno još jače upozorenje, sa pola Srbije u "žutom" i pola u "narandžastom". Kiša će se intenzivirati tokom noći na severu i zapadu, a sutra na jugu i jugoistoku zemlje. Međutim, od ponedeljka se očekuje stabilizacija vremena, sa pretežno oblačnim i svežim danima, uz povremene kiše i maksimalne temperature od 16 do 20 stepeni.

Ovim prognozama, građani Srbije treba da budu obazrivi i da se prilagode očekivanim vremenskim uslovima, posebno u delovima zemlje gde su izdata upozorenja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading