"NEPRIRODNO ME JE GLEDAO, A ONDA SPUSTIO RUKU NA MOJU NOGU": Glumac ispričao svoje iskustvo s Moamerom Kasumovićem, JAVLJAJU SE NOVE ŽRTVE!

Autor:

Zabava

24.09.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haris Bidžan pristao je da govori o svom prvom kontaktu s glumcem osuđenom za bludničenje nad maloletnikom.

"NEPRIRODNO ME JE GLEDAO, A ONDA SPUSTIO RUKU NA MOJU NOGU": Glumac ispričao svoje iskustvo s Moamerom Kasumovićem, JAVLJAJU SE NOVE ŽRTVE!

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic

Nakon što je u javnost isplivalo da je glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloletnikom, koji je u eksluzivnoj ispovesti za Republiku ispričao šta je sve preživeo, i druge žrtve ohrabrile su se da glasno progovore o svojim iskustvima sa ozloglašenim Kasumovićem.

Slučaj mladića koji je nakon predstave "Tiho, tiše" javno rekao da je doživeo seksualno nasilje od Moamera Kasumovića, po svemu sudeći, nije usamljen, pa je tako sada svoje iskustvo s zvezdom serije "Lud, zbunjen, normalan" ispričao i mladi glumac Haris Bidžan.

Bidžan i Kasumović su se upoznali u martu 2022. godine nakon jednog od poslednjih igranja predstave "Žaba" u Kamernom teatru u Sarajevu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Haris Bidžan (@harisbidzan)

 

- Kasumović je nakon predstave odlučio da se pridruži za stolom za kojim sam sedeo s još jednom koleginicom i kolegom. Tada smo još bili studenti Akademije scenskih umetnosti. To je bio prvi put da sam lično upoznao tog čoveka i vrlo brzo sam poželeo da se to nikad nije desilo - rekao je Bidžan za Klix.ba.

Kasumović je prvo krenuo s razgovorom kojim uveliko insinuira da bi Bidžan "trebalo da se prilagodi zahtevima struke" ukoliko želi da uspe u poslu.

- Nakon nekoliko minuta, primetio sam da me gleda na (u najmanju ruku) neprirodan način, na šta sam odlučio da ga upitam šta pokušava postići. Krenuo je da govori kako imam lep mladež na nosu i slične nebulozne komentare. Upozorio sam ga jasno i glasno na to da, ako misli da sam gej i da sam ja ta "crkva gde treba da se moli", da to nije ni najmanje tačno i da se odmah zaustavi. Prigovorio mi je da sam "previše fin" za ovaj posao, da bih se tobože trebao prilagoditi prohtevima "struke kao takve". Rekao sam mu da se ne brine za mene i da me ostavi na miru, s naglaskom na to da to što sam vaspitan ne znači da nemam karakter - ispričao je mladi glumac za Klix.ba.

Republika

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic

 

Sve je kulminiralo fizičkim kontaktom.

- Zatim je odlučio da spusti ruku na moju nogu u izrazito seksualnom smislu. Naravno, nikad se pre nisam našao u sličnoj situaciji. Odmah sam sklonio tu ruku i upozorio ga da nemam problem s tim da napravim ozbiljan problem. U najmanju ruku sam poželeo da na najnasilniji mogući način odgovorim na ovaj manijakalni postupak "kolege", ali sam uspeo da se suzdržim vođen mišlju da ništa i niko nije vredan mog dostojanstva, svestan da fizičkom obračunu nije mesto nigde, posebno ne u prostorijama teatra - rekao je Bidžan, pa dodao:

- Najveći strah u meni se pojavio iz razloga što se to desilo u prostorijama Kamernog teatra 55, u kojem kao student bez prethodnog radnog iskustva nisam sebi smeo da dozvolim bilo kakvu mrlju kojom bih mogao sebi kao glumac da "zatvorim vrata". Naglasio sam da je vrlo blizu da vidi verziju mene koja nije nimalo "fina" i da ga je spasila činjenica da se ipak nalazimo u teatru. Narednih sedam dana sam bio uznemiren zbog događaja koji mi je Kasumović priredio, mada istovremeno ponosan što ga nisam, na najrigorozniji mogući način kaznio za njegov prestup.

Republika

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic

 

Sada, nakon što je saznao iz medija o čemu se zapravo radi i kako kaže, "kakav mentalni poremećaj je u pitanju", iskreno se kaje što tada nije reagovao adekvatnije.

- Pod tim mislim pre svega na obraćanje javnosti, upravama pozorišta sa jasnim upozorenjem na nenormalnog i nemoralnog kolegu u teatru, kojem tu ni najmanje nije mjesto! Prećutao sam jer nisam znao šta se krije iza ovakvog ponašanja i zato jer se nisam osećao zabrinutim za svoju sigurnost. Osećao sam se kao odrasla osoba i nisam shvatio da je zapravo reč o pokušaju seksualnog nasilja - rekao je Bidžan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading