"NIKO NORMALAN GA VIŠE NEĆE ANGAŽOVATI": Oglasili se iz Centra za kulturu u Bijelom Polju povodom slučaja Moamera Kasumovića!

Autor:

Zabava

24.09.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edin Smajlović, vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu u Bijelom Polju, kaže da je ozloglašenog glumca dobro poznavao.

"NIKO NORMALAN GA VIŠE NEĆE ANGAŽOVATI": Oglasili se iz Centra za kulturu u Bijelom Polju povodom slučaja Moamera Kasumovića!

Foto: ATA Images

Žrtve Moamera Kasumovića, glumca najpoznatijeg po ulozi u seriji "Lud, zbunjen, normalan", sve glasnije izlaze u javnost iznoseći gnusne detalje o odnosu s glumcem. Kasumović je osuđen za bludničenje nad maloletnikom, a o celom slučaju sada su se oglasili i iz Centra za kulturu u Bijelom Polju, gde je Kasumović bio angažovan na nekoliko projekata.

Edin Smajlović, vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu u Bijelom Polju, u razgovoru za "Dnevni avaz" govorio je o slučaju Moamera Kasumovića i istakao da on nije bio zaposlen u njihovom Centru.

Republika

Foto: Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro

 

- Moamer Kasumović je bio angažovan na nizu projekata prvenstveno u pozorištu. Dakle, režirao je nekoliko predstava. Imao je ulogu u nekoliko pozorišnih predstava koje smo radili mi kao javna ustanova ili u koprodukciji s drugim ustanovama Crne Gore i regije. To je otprilike taj deo što se tiče njegovog profesionalnog angažmana u okviru Javne ustanove Centar za kulturu. Nije bio stalno zaposlen niti zaposlen na određeno vrijeme, nego je bio angažiran povremeno - kaže Smajlović. 

Na pitanje da li je Kasumović imao dodira sa decom tokom rada na tim projektima, Smajlović kaže:

- Ne, nije. Niti je bio angažovan kada su u pitanju radionice za decu i mlade.

Republika

Foto: Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro

 

Edin Smajlović kaže da Kasumovića dobro poznaje, te da je u šoku zbog svega što se pojavilo o njemu u medijima.

- Naravno. Ovo je malo mjesto. Moamera, maltene, svi poznajemo, on i ja smo generacija i ja sam studirao u Sarajevu, poznajem ga dobro. Iskreno da vam kažem, sada je najlakše, to je valjda opravdanje svima, ja nisam mogao naslutiti, čitajući ono što se desilo, ne bih da pravdam bilo koga, posebno kada je u pitanju ovakvo delo, ne mogu imati bilo kakvu olakšavajuću okolnost za bilo koga, ali verujem da u Crnoj Gori stvarno to niko nije znao. Ne postoji čovek u Crnoj Gori, na poziciji, koji bi ga, da je bio upoznat s ovim, angažovao za bilo kakav projekat. Što se mene tiče i mojih prethodnika za vreme kojih je Moamer bio angažovan, mislim da niko od njih nije imao ama baš nikakvih saznanja - kaže Smajlović i dodaje: 

- Mi smo poprilično šokirani, pre svega Moamer Kasumović nije bilo ko. On je u svetu umetnosti veoma poznat. Postojao je interes, ne samo Centra za kulturu, nego i drugih ustanova da bude angažovan na nekim projektima, tako da je to nešto što je odjeknulo. Sada je najlakše reći, svi pribegavaju onome, mi se ograđujemo, ali prvo što treba svi da kažemo koji smo angažovali Moamera na bilo kakvim projektima, prvo treba da kažemo da saosećamo sa žrtvama. Nakon ovog saznanja, niko normalan ga više neće angažovati. Zaboravljamo ključnu stvar, a to je da oni koji su bili žrtve ovoga ostaju nekako po strani - ističe Smajlović. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading