Saopštenje MUP-a povodom smrti Milovana Ivića

Autor: Republika

Hronika

02.03.2020

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da je postupanje policijskih službenika PU Novi Sad prema Milovanu Iviću, koji je preminuo 4. maja 2018. godine, bilo predmet temeljnih provera Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

RepublikaFoto: Republika.rs
Foto: Ilustracija

Nakon detaljne istrage Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu majke preminulog Diane Ćelić, odnosno nisu potvrđeni navodi o nezakonitom postupanju policijskih službenika. 

Pomoćnik načelnika Sektora unutrašnje kontrole Dejan Košanin ističe da su pripadnici SUK-a, prilikom provera navoda Diane Ćelić, između ostalog poligrafski testirali 13 policijskih službenika i tom prilikom oni nisu imali bilo kakve reakcije koje ukazuju da iznose neistinu. 

Košanin je objasnio da je prijava, koju je SUK-u Ivićeva majka podnela avgusta 2018. godine, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku odmah prosleđena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu. 

- Nakon toga Sektor unutrašnje kontrole detaljno je izvršio provere u Policijskoj upravi Novi Sad i u toku vršenja tih provera obavljeni su razgovori sa većim brojem policijskih službenika, izvršen je uvid u njihove evidencije, a nakon toga je izvršeno i poligrafsko testiranje 13 policijskih službenika, koji su prošli poligraf, odnosno nisu imali reakciju na laž - rekao je Košanin. 

Prema njegovim rečima, Sektor unutrašnje kontrole je o svom postupanju obavestio nadležno tužilaštvo i dostavio mu sve spise predmeta. 

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 15. maja 2019. godine odbacilo krivičnu prijavu Diane Ćelić koju je podnela protiv policijskih službenika - zaključio je Košanin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading