Preminuo Mile Ćulibrk poznatiji kao "Kralj pljeskavica"

Autor:

Vesti

23.04.2024

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od njega su 1984. pomoć tražili košarkaši Olimpije, koji su ispali iz prve lige.

Preminuo Mile Ćulibrk poznatiji kao "Kralj pljeskavica"

Foto: youtube.com/Novo jutro

Beograd je juče izgubio jednog od svojih najpoznatijih stanovnika - 77-godišnjeg Mileta Ćulibrka, poznatijeg kao "Kralj Pljeskavica". Čitav svoj život posvetio je pravljenju najboljih pljeskavica u gradu, što ga je učinilo omiljenim među stanovnicima i posetiocima Beograda. Njegov lokal bio je omiljeno mesto mnogih koji su dolazili iz različitih krajeva regiona kako bi uživali u njegovim ukusnim pljeskavicama.

Put od Ljubljane do Beograda

Ćulibrk je svoju avanturu započeo u Ljubljani 1971. godine, kada je došao vozom. U početku je radio različite poslove, od čišćenja do pranja sudova, pre nego što je pronašao svoje mesto u Gostilni Livada. Nakon toga, igrao je fudbal za gostionicu u kafanskoj ligi u Kodeljevu, a potom radio u restoranu Vis pre nego što se 1976. godine pridružio Čadu.

Čovek koji je pomogao Olimpiji

Jedna od najznačajnijih epizoda u Ćulibrkovom životu bila je njegova pomoć košarkašima Olimpije 1984. godine. Kada su tražili pomoć da se vrate u prvu ligu, on je nesebično dao svoj doprinos klubu, čak i na sopstveni trošak. Njegova posvećenost i ulaganje u klub pomogli su Olimpiji da se vrati u prvu ligu, a kasnije je udružio snage sa bivšim košarkašem Vinkom Jelovcem.

Nakon što se vratio u Sloveniju posle rata, Ćulibrk je prošao kroz težak period. Ipak, dva bivša košarkaška asa, Peter Vilfan i Jure Zdovc, pritekli su mu u pomoć. Vilfan mu je doneo mnogo krpa kako bi se toplo obukao, dok mu je Zdovc pružio novčanu pomoć od 500 američkih dolara tokom doručka.

Mile Ćulibrk će ostati upamćen kao čovek koji je svojim ukusnim pljeskavicama osvojio srca ljudi u Beogradu i širom regiona, ali i kao osoba koja je nesebično pružala pomoć kada je to bilo potrebno. Njegova posvećenost košarci i humanost ostavili su dubok trag u srcima mnogih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading