KATARINA REBRAČA IDE U ZATVOR!

Autor:

Hronika

08.05.2018

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katarina Rebrača, vlasnica istoimenog Fonda za prevenciju raka dojke, osuđena je danas u Višem sudu u Beogradu na zatvorsku kaznu od dve godine i 10 meseci zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaje naš list!

Katarina Rebrača

U ovu kaznu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, u kojem je bila sedam meseci. Takođe, ona mora da uplati 22 miliona i 584 hiljade dinara u budžet Srbije.

Rebrača je u pritvoru bila od 7. aprila 2010. godine do 15. novembra iste godine.

Ona je osuđena na zatvorsku kaznu zbog prisvajanja više miliona dinara iz svog humanitarnog fonda namenjenog za lečenje raka dojke.

Njene dve saradnice Mirjana Hristić, koja je 2010. godine bila tri meseca u pritvoru, i Slađana Mironija, koja je u pritvoru bila koliko i Rebrača, osuđene su na po godinu dana zatvora. I njima se računa vreme koje su provele u pritvoru.

- Prema optuženoj Katarini Rebrači ukinuta je mera zabrana napuštanja boravišta-teritorije Republike Srbije i naređeno je vraćanje putnih isprava. Protiv navedene presude optužene i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana, od dana prijema pismenog otpravka presude - piše u današnjem saopštenju Višeg suda.

Podsetimo, odbrana je u svojoj završnoj reči za manekenku i dve optužene tražila oslobađajuću presudu.

- Od osnivanja fonda dala sam sve od sebe za rad istog. Od početka ovog postupka satanizovana sam od strane medija. Sva novčana sredstva sam isključivo koristila za fond. Osuđena sam još pre osam godina pre suda i sudnice - rekla je Rebrača u aprilu ove godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mirelaa

08.05.2018 14:00

A sta ce da bude sa bivsom prajm lejdi i njenim fondom?