NA SPISKU ZA ODSTREL I VRH ŽANDARMERIJE: Nova saznanja o planovima mafijaša

Autor:

Hronika

08.06.2018

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na spisku za likvidaciju koji su napravili crnogorski mafijaši, pored funkcionera iz državnog vrha Srbije, policije i tužilaštva, nalazi se i nekoliko operativaca MUP Srbije, kao i čelnici Žandarmerije, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako smo u petak ekskluzivno objavili, vođe crnogorskih mafijaških klanova isplanirale su krvavu osvetu zbog toga što su se njihova imena, ali i imena njihovih saradnika i doušnika, našla na spisku onih kojima je zabranjen ulazak u Srbiju.

Na toj listi je 513 ljudi, koji su označeni kao bezbednosno-interesantni, a time što im je onemogućen ulazak u Srbiju isečeni su im nelegalni poslovi, čija se vrednost meri u milionima evra. Pre svega, reč je o trgovini drogom, pranju para ulaganjem u nekretnine i gradnju stanova, švercu oružja...

Naš list je od izvora u bezbednosnim službama saznao da su mafijaši na listu za odstrel stavili predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojšu Stefanovića, republičkog tužioca Zagorku Dolovac, načelnika beogradske policije Veselina Milića, državnu sekretarku u MUP Dijanu Hrkalović.

Spasić: Ovo zahteva hitnu reakciju srpskih i crnogorskih vlasti

Nova saznanja govore da su na spisku i čelni ljudi Žandarmerije, kao i nekoliko policijskih operativaca, koji su direktno uključeni u razbijanje bandi koje poreklo vode iz Crne Gore ("škaljarski klan", "kavački klan", nikšićki "kvartaši", barska grupa...).

Da se svaka pretnja iz kriminalnih krugova mora izuzetno ozbiljno shvatiti, ističe bivši obaveštajac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

- Mada postoji i mogućnost da su to samo glasine koje mafija koristi da bi zaplašila državni vrh, takva informacija svakako zahteva hitnu reakciju i srpskih i crnogorskih vlasti. U svakom slučaju, sve se mora do detalja proveriti. Svaki ovakav napad predstavljao bi klasičan oblik terorizma i pokušaj izvođenja državnog udara - napominje Spasić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading