OTKRIVAMO: Benzin i dizel i dalje popularan u Evropi

Autor: automagazin.rs

Razonoda

14.02.2018

23:16 >> 13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko 60 procenata evropskih vozača i dalje vidi pozitivnu budućnost u benzinskim i dizel motorima, pokazalo je istraživanje koje je sprovela Mazda.

RepublikaFoto: Mazda press
Mazda CX-5

Uprkos zamahu koji dobijaju autonomna vozila, samo 33% vozača "pozdravlja dolazak samovozećih automobila", s tim da podrška pada na samo 25% u Francuskoj i Holandiji. Uprkos tome, Mazda nastavlja da razvija svoje pionirske napredne sigurnosne sisteme i Mazda Co-Pilot Concept, koji koristi autonomne tehnologije vožnje kako bi vozačima omogućio opušteno uživanje. Pomalo je iznenađujuće da gotovo nema dokaza o većoj podršci samovozećim automobilima među mlađim starosnim grupama širom Evrope.

Foto: Mazda press
Mazda CX-7

Mazda veruje da je vožnja veština koju ljudi žele da zadrže. To je aktivnost koja može biti zabavna i funkcionalna, a mnogi bi želeli da buduće generacije zadrže tu veštinu. Takva razmišljanja i stavovi svakako su vidljivi u rezultatima istraživanja koji su pokazali značajnu emocionalnu povezanost između automobila i vozača. Na primer, prosečno 69% vozača "se nada da će buduće generacije i dalje imati mogućnost da voze automobile" - ta brojka iznosi čak 74% u Poljskoj i 70% ili više u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i Švedskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading