NESVAKIDAŠNJA KOMBINACIJA: Džordž Soroš kupio deo akcija Tesle

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

16.05.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Investiciona kompanija kojom rukovodi milijarder Džordž Soroš kupila je deo akcija kompanije Tesla tokom prva tri meseca ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Investira u električne automobile - Džordž Soroš

Sorošova kompanija je kupila bankarske garancije kompanije Tesla u vrednosti od 35 miliona dolara, navodi agenicija Rojters. Predstavnik Soroša je odbio da komentariše ove navode.

Bankarska garancija je jedna vrsta sredstva koje se mogu zameniti za deo akcija. To omogućava investitoru da utiče na promenu vrednosti akcija, ali mu donosi i veću sigurnost od direktne kupovine akcija.

Mask, koji je kao i Soroš, milijarder, je pod stalnim pritiskom investitora njegove kompanije koji traže od njega da im dokaže da može rešiti probleme sa proizvodnjom i da odgovori na pitanja o nesrećama u kojima su učestvovali električni automobili.

Ilon Mask je najavio veliku reorganizaciju

Krajem marta, akcije kompanije Tesla su pretrpele osetan pad, jer se pojavila sumnja u sposobnost kompanije da proizvodi najjeftiniji Model 3. Zatim je saobraćajna nesreća za koju se odgovornim smatra auto pilot te kompanije odnela novi danak.

U ponedeljak je Mask svojim radnicima rekao da kompaniju čeka velika reorganizacija. Soroš je i ranije bio vlasnik jednog dela akcija kompanije Tesla, ali ih je prošle godine prodao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading