Detoks dijeta od samo 3 dana: Izgubićete na kilaži i ulepšati svoj ten

Autor:

Lifestyle

05.02.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je ova dijeta rigorozna, vredi se pomučiti jer su rezultati sjajni! Pored toga što dovodi do gubitka kilaže, sa ovim detoksom popravićete svoj ten i izgledati svežije i lepše.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel.com from Pexels
Foto: Ilustracija

Ova detoks dijeta zasniva se na tome da se svakoga dana jedu isti obroci koji su sačinjeni od voća i povrća, sa vrlo malo proteina i masti.

Plan ishrane

Doručak

Pomešajte jednu šolju obranog prirodnog jogurta sa porcijom suvog voća i dve kašike ovsenih pahuljica. Porcija voća: 4 suve kajsije, 5 suvih šljiva ili 2 kašike sušene brusnice.

Užina

Povrće narežite na štapiće: celer, zeleni krastavac, šargarepa, žuta i crvena paprika. Serviramo ceo koktel uz paradajz i rotkvice. Povrće se može grickati tokom dana u bilo kojoj količini.

Ručak

Sitno iseckajte sve sastojke: 4 srednje tikvice, 3 stabljike celera, 1 šolja zelenog pasulja, 1 velika gomila svežeg peršuna, 1 limenka paradajza i 3 čena belog luka. Dodajemo 2 kafene kašike morske soli, 2 kašike sušenog timijana, ruzmarina, origana. Sipajte 4 šolje vode i kuvajte.

Večera

Izmešajte obrani sir sa porcijom svežeg ili smrznutog voća i dve kašike ovsenih pahuljica.

Porcija voća je: 1 šolja malina, 1 šolja borovnica, 1 jabuka, 1 kruška, 1 pomorandža, 2 breskve, 2 kivija ili 2 nektarine.

S obzirom na to da ova dijeta nema puno proteina nije preporučljivo da je držite dugo. Najbolje je 3 dana, a ukoliko želite, možete da je produžite na 5, ali nikako duže od toga. Cilj ove ishrane jeste da očistite organizam, izgubite nešto od kilaže i osvežite svoje telo. A uz to, zbog unosa kvalitetnih masti iz orašastih plodova izgledaćete lepše jer će se popraviti ten.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading