Finale Lige šampiona bez Ronalda ili Mesija - EVO kada se to poslednji put dogodilo!

Autor:

Sport

08.05.2019

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put posle šest godina finale Lige šampiona biće bez dvojice najboljih fudbalera današnjice Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

RepublikaFoto: Ap photo
Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi

Od 2013. godine, kada su se u finalu sastali Bajern i Borusija iz Dortmunda (2:1) u Londonu, u odlučujućujem meču za "ušati pehar" neće biti Ronalda, čiji je Juventus u četvrtfinalu ispao od Ajaksa, a Mesijeva Barselona u polufinalu neverovatnim preokretom Liverpula.

Ronaldo se u tom periodu čak četiri puta popeo na krov Evrope sa Real Madridom, Mesi jednom, s tim da je ranije Argentinac još tri puta bio šampion sa Barselonom, a Portugalac još jednom sa Mančester Junajtedom.


Interesantno, ova godina je prekinula i njihov niz Zlatnih lopti nakon tačno decenije jer je otišla u ruke Luke Modrića.

Liverpul je prvi finalista, a drugi putnik za Madrid biće poznat večeras posle revanša u Amsterdamu između Ajaksa i Totenhema (1:0).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading