UEFA O NAVIJAČIMA NA DINAMO - PAOK: Evo da li "grobarska braća" mogu u Zagreb!

Autor: M. M.

Sport

29.02.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napeto pred duel osmine finala Lige konferencija.

UEFA O NAVIJAČIMA NA DINAMO - PAOK: Evo da li "grobarska braća" mogu u Zagreb!

Foto: Tanjug/AP

Nakon senzacionalnog izbacivanja Betisa iz Lige konferencija, Dinamo Zagreb se suočava sa novom odlukom UEFA, koja je izazvala pažnju javnosti. Pred duele osmine finala, evropska kuća fudbala je preventivno zabranila prisustvo gostujućih navijača na meču između Dinama i PAOK, zakazanom za 7. mart na stadionu "Maksimiru". Takođe i u revanšu u Solunu. 

Ova odluka proizilazi iz događaja koji su obeležili početak sezone, posebno tragedije koja se desila tokom dvomeča kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK i Dinama Zagreba.


Naime, 8. avgusta 2023. godine, u sukobu navijačkih grupa tokom kvalifikacionog meča, jedan od navijača AEK je nažalost izgubio život. Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag i ozbiljno zabrinuo UEFA, što je rezultiralo preventivnom zabranom prisustva gostujućih navijača na mečevima Dinama u Evropi ove sezone. Iako su grčki klubovi bili uspešniji od hrvatskih u ovom takmičenju, zabrana je ostala na snazi.

Ova odluka je izazvala različite reakcije, ali je jasno i očekivano što je UEFA preduzela korake kako bi se sprečili mogući incidenti i sačuvala bezbednost svih učesnika.

Podsetimo, navijači solunskog kluba su u bratskim odnosima sa grobarima, pristalicama Partizana.

Nadamo se da će nadležne institucije, kako UEFA tako i hrvatske vlasti, uspešno sarađivati kako bi osigurale bezbedno odigravanje predstojećih utakmica i sprečile eventualne neprijatnosti.

Podsećamo, u neredima u atinskom naselju Nova Filadelfija hrvatski huligani napali su pristalice domaćih, a život je izgubio Mihalis Kacuris. Više od 100 Hrvata su nakon toga završili u grčkim zatvorima, ali u januaru pušteni na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading