VELIKO SLAVLJE MOŽE DA POČNE! Crvena zvezda obeležava 79. ROĐENDAN!

Autor:

Sport

04.03.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromni jubilej beogradskog kluba.

VELIKO SLAVLJE MOŽE DA POČNE! Crvena zvezda obeležava 79. ROĐENDAN!

Foto: star sport

Danas je dan za slavlje u Crvenoj zvezdi, jer se obeležava 79 godina od osnivanja ovog renomiranog sportskog društva!

SD Crvena zvezda je osnovano 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata među kojima su se isticali Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi. Od tada pa do danas, Crvena zvezda je postala sinonim za sportske uspehe, sa 34 kluba koji čine crveno-belu porodicu.

 

 


Zvezdini klubovi su se istakli osvajanjem skoro 800 trofeja, čime su potvrdili svoj status jednog od najuspešnijih sportskih društava u regionu. Posebno impresivno je osvajanje više od 40 olimpijskih medalja od strane crveno-belih sportista, što ih svrstava među najuspešnije u olimpijskom sportu.

 

 

Najveći uspeh postignut je 1991. godine kada su fudbaleri osvojili titulu prvaka Evrope i sveta, ostavivši neizbrisiv trag u istoriji klupskog fudbala. Takođe, atletičari, vaterpolisti, karatisti i košarkašice takođe su imali zapažene uspehe, doprinoseći bogatstvu sportske tradicije Crvene zvezde.

Proslava rođendana Sportskog društva Crvena zvezda održaće se danas na stadionu "Rajko Mitić", gde će biti organizovan izbor najboljih u protekloj godini. Ovaj događaj predstavlja priliku da se istaknu najzaslužniji sportisti, čime se dodatno slavi sportska tradicija ovog veličanstvenog kluba.

Ovaj jubilej predstavlja priliku za podsećanje na izuzetnu sportsku istoriju Crvene zvezde, njene uspehe i doprinos razvoju sportskog duha i takmičarskog duha u Srbiji. Neka ovaj dan bude još jedna prilika za slavlje i ponos, kako za navijače, tako i za sve one koji su deo ove velike sportske porodice. Srećan rođendan, Crvena zvezdo!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading