TRAGEDIJA U SVETU FUDBALA! Preminuo igrač koji je IZBACIO Crvenu zvezdu iz EVROPE!

Autor:

Sport

15.03.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji sporta su još jednom zavijeni crno.

TRAGEDIJA U SVETU FUDBALA! Preminuo igrač koji je IZBACIO Crvenu zvezdu iz EVROPE!

Foto: Starsport

Prema informacijama portugalskih medija, u 71. godini života preminuo je Minervo Pjetra, bivši fudbaler Benfike i reprezentativac Portugala.

Pjetra je ostao upamćen kao član generacije Benfike koja je igrala protiv Crvene zvezde u sezoni 1984/85. U toj sezoni, Benfika i Zvezda su se sastali u prvoj rundi Kupa evropskih šampiona, a portugalski tim je slavio u dvomeču sa ukupnih 4:3.

Republika

Foto: benfica.com

Minervo Pietra

Nakon što je završio svoju igračku karijeru, Pjetra je radio kao asistent u mnogim klubovima, a poslednji angažman mu je bio u Benfiki, gde je radio od 2009. do 2022. godine kao pomoćni trener. Tokom svoje karijere, Pjetra je za reprezentaciju Portugala odigrao 28 utakmica, ostavljajući trag u nacionalnom dresu.


Ovaj tragičan događaj potresa fudbalsku javnost i ostavlja veliku prazninu u srcima navijača Benfike i ljubitelja portugalskog fudbala. Pjetra je bio poznat po svojoj posvećenosti klubu i reprezentaciji, te će njegovo nasleđe sigurno živeti kroz sećanja na njegove uspehe i doprinos fudbalu.

Generacija Benfike kojoj je Pjetra pripadao ostavila je neizbrisiv trag u istoriji kluba. Njihov dvomeč sa Crvenom zvezdom u sezoni 1984/85 bio je jedan od najupečatljivijih momenata tog vremena. Pobeda Benfike sa ukupnih 4:3 nad Zvezdom obeležila je tu sezonu evropskih takmičenja i ostala upamćena kao jedna od najuzbudljivijih utakmica tog perioda.

Pjetra je bio važan deo te generacije i njegova uloga u timu doprinela je ostvarenju velikih uspeha. Njegova posvećenost klubu i njegov doprinos na terenu ostaju deo istorije Benfike i portugalskog fudbala.

Minervo Pjetra će biti upamćen kao izuzetan fudbaler i trener, čiji je doprinos Benfiki i reprezentaciji Portugala ostavio neizbrisiv trag. Njegova smrt predstavlja gubitak za fudbalsku zajednicu, ali će njegovo nasleđe živeti kroz sećanja na njegove uspehe i doprinos fudbalu. Navijači i kolege će zauvek čuvati uspomenu na Pjetru kao simbol posvećenosti, talenta i ljubavi prema fudbalu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading