TUGA U BLEKIJEVOM TIMU! Preminuo direktor Fiorentine Džo Baroni!

Autor:

Sport

19.03.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor "viole" izgubio bitku sa opakom bolešću.

TUGA U BLEKIJEVOM TIMU! Preminuo direktor Fiorentine Džo Baroni!

Foto: www.profimedia.rs

Generalni direktor Fiorentine Džo Barone preminuo je danas posle srčanog udara, koji je imao tokom vikenda pred utakmicu sa Atalantom.

Barone je srčani udar doživeo u nedelju, nekoliko sati pred meč kluba iz Bergama i Fiorentine, pa je helikopterom prevezen u bolnicu u Milanu.

Nažalost, nije uspeo da se izvuče i preminuo je u 58. godini.

- Sa dubokim bolom i neizmernom tugom Fiornentina je danas izgubila jednu od svojih referentnih tačaka. Ličnost koja je obeležila noviju istoriju kluba i koja nikada neće biti zaboravljena - stoji u saopštenju kluba.

Barone je rođen na Siciliji pod imenom Đuzepe, ali se kao dete preselio sa porodicom u Njujork. Tamo je diplomirao i počeod a radi u bankarskom sektoru.

Postavljen je za potpredsednika Njujork Kosmosa, ekipe kojoj je Komiso takođe vlasnik, a od 2019. godine se vratio u Italiju, tačnije Firencu. 

Bio je glavni zaslužni za otvaranje super modernog kampa "Viola park" koji je Fiorentina 2023. godine krenula da koristi kao svoju bazu.

Podsetimo, za klub iz Firence igra i srpski reprezentativac Nikola Milenković, a "Blekijeva" ekipa je trenutno na osmom mestu Serije A i ima 34 boda.

U narednom kolu, "viola" dočekuje drugoplasirani Milan, što će biti jedan od derbija predstojećev vikenda u italijanskom elitnom rangu.

Inače, Fiorentina je dvostruki šampion nacionalnog prvenstva i šestostruki osvajač Kupa Italije. U vitrinama sa međunarodne scene ima i osvojen nekadašnji Kup pobednika Kupova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading