OPET ZAOBIŠAO HUMSKU! Nekad VELIKA želja Partizana PRONAŠLA novi klub!

Autor:

Sport

26.03.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković nije računao na njega.

OPET ZAOBIŠAO HUMSKU! Nekad VELIKA želja Partizana PRONAŠLA novi klub!

Foto: Tanjug/AP

Tokmak Nguen

Nakon nekoliko godina provedenih u Ferencvarošu, krilni napadač Tokmak Nguen doneo je odluku da napusti mađarskog šampiona i nastavi karijeru u švedskom Đurgardenu.

Iako je prethodnih sezona bio velika želja Partizana, Tokmak je 2019. godine izabrao Budimpeštu umesto Beograda, uglavnom, zbog finansijskih razloga.

Tokmak Nguen je godinama bio na radaru "parnog valjka", a posebno ga je želeo bivši sportski direktor Ivica Iliev, kojeg je na toj funkciji nasledio legendarni golman Ivica Kralj.

Međutim, Tokmak je karijeru nastavio u Ferencvarošu, gde je postao jedan od ključnih igrača i bio vođen u Ligu šampiona.

 

 

Ipak, usled teške povrede, zapao je u drugi plan kod nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Dejana Stankovića i odlučio je da potraži novu sredinu.

Sa Đurgardenom, koji je 12 puta bio šampion ove skandinavske države, Tokmak Nguen je potpisao ugovor do kraja 2025. godine, pa će imati priliku da pokaže svoj talenat i doprinese boljim rezultatima slavnom švedskom klubu.

Ujedno, biće to prilika da se Nguen vrati u staru formu, kada je predstavljao jednog od najboljih igrača tima iz Budimpešte.

Šampionat u Švedskoj još nije počeo. Đurgarden je prethodno prvenstvo završio na četvrtom mestu i ostao bez Evrope. Podsetimo, titulu je osvojio Malme, dok su u Ligu konferencija otišli Elfsborg i Haken.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading