GOLMAN NE SME DA BUDE HEROJ PARTIZANA: Kljajić ne veruje da je prošlo TAČNO SEDAM GODINA od poslednjeg osvajanja Marakane

Autor:

Sport

18.04.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meni ta utakmica kao da smo je juče igrali. Svi pričaju o Aleksandru Jovanoviću, svaka mu čast na maestralnim partijama, ali posao nas golmana nije da budemo junaci, kaže Filip.

GOLMAN NE SME DA BUDE HEROJ PARTIZANA: Kljajić ne veruje da je prošlo TAČNO SEDAM GODINA od poslednjeg osvajanja Marakane

Foto: Starsport

Filip Kljajić

Fudbaleri i navijači Partizana dobro pamte današnji dan, 18. april 2017. godine, ali ovih sedam godina koje su proletele u mešuvremenu žele da zaborave. Pre tačno sedam godina crno-beli su poslednji put savladali Crvenu zvezdu u gostima i osvojili Marakanu trijumfom sa 3:1 u 154. večitom derbiju. Golove su dali dvostruki strelac Leonardo i Tabamba, dok je za domaćine mrežu tresao Boaći.

Upravo ovaj nestvarni podatak biće dodatni motiv crno-belima u 173. večitom derbiju koji će se odigrati u subotu od 18 časova na "Rajku Mitiću". Partizan u duel ulazi sa sedam bodova zaostatka i sa velikim kadrovskim problemima. Za početak ko će biti trener morao je da preseca direktor Miloš Vazura jer je Igor Duljaj suspendovan zbog dobijanja četvrtog žutg kartona ove sezone u meču protiv Čukaričkog, dok je Albert Nađ pokušao da izbegne vruć krompir.

Republika

Foto: Starsport

Poslednja pobeda PArtizana na MArakani: Kljajić u 154. derbiju

Druga velika tema kada su crno-beli u pitanju je golman. Aleksandar Jovanović bio je spasilac u prošlom derbiju jer da nije bilo njega rezultat sigurno ne bi bio 2:2. Međutim, on je povređen, pa iako se očekuje među stativama biće rovit. S druge strane, u razgovoru ta Republiku, golman Filip Kljajić, koji je bio na golu pomenutog 18. aprila 2017, poručuje da o njima golmanima ne bi trebalo toliko da se priča.

- Uh, sedam godina je prošlo od poslednje pobede Partizana na Marakani. Meni ta utakmica deluje kao da smo je juče igrali. Svega se sećam. Eto, ja tada nisam bio heroj, kao što ni ostali golmani ne bi trebalo da budu junaci. Mi smo neko na koga ekipa može da se osloni, ali zna se da napadači rešavaju utakmice. Aleksandru želim svu sreću, svaka mu čast na maestralnim partijama, ali ajde da posle ovog derbija pričamo o nekom iz ofanzivne linije - počeo je Kljajić, pa odmah nastavio:

- Partizan u derbi ulazi sa sedam bodova minusa, a pred prošli su imali prednost. To mnogo znači na psihološkom planu. Momci su sada u nokdaunu, ali derbi je druga priča,  tu nema favorita, on može biti prekretnica. Voleo bih da pričamo o potencijalnim herojima Zahidu, Saldanji ako bude igrao, Baždaru, Nathu... Svako od njih može biti heroj.

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović slavi sa saigračima

Osvrnuo se Kljajić i na ostatak sezone i šansama Partizana da osvoji titulu.

- Kako god da se završi derbi ima još da se igra. Čak i da Partizan ne osvoji titulu, sezona može biti dobra. Nažalost, nekoliko kikseva je sve upropastilo. U našj ligi ne smeš da imaš ni jednu nerešenu, odmah se priča haosu. Tu je još jedan derbi za pet dana u polufinalu Kupa Srbije, ali sačekajmo da se završi prvo ovaj u subotu, on može da diktira tok tog drugog, mada su kup dueli na jednu utakmicu specifični - jasan je Kljajić, golman gruzijskog Torpeda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading