OTKRIVENO KAKO JE SINIŠA STIGAO NA MARAKANU: OVAJ ČOVEK JE UKRAO MIHU PARTIZANU ISPRED NOSA!

Sport

02.10.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni operativac Zvezde Vojislav Lalatović na spektakularan način obezbedio potpis levonogog bombardera.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Jusa Bulić (skroz desno)

Zvuči kao početak nekog filma, ali Siniša Mihajlović je iz Vojvodine bio na korak od prelaska u Partizan, a ne u Crvenu zvezdu, za koju je na kraju 10. decembra 1990. godine potpisao! Crveno-beli su legendarnog levonogog bombardera ukrali komšijama "ispred nosa", a ključni čovek u toj akciji bio je tadašnji generalni sekretar stručnog štaba Vojislav Lalatović, rođeni stric trenera Radničkog iz Niša Nenada Lalatovića.

Popularna grupa na Fejsbuku "Legende devedesetih" prisetila se tog čuvenog događaja i kako je sve to izgledalo. Dan pre potpisa ugovora desila se neverovatna situacija: Vojislav, poznatiji pod nadimkom Voja Kis, došao je u jedan poznati beogradski restoran sa mladićem kovrdžave kose, a kada je primetio da svi gledaju u njih, izjurili su napolje i seli na prvi taksi. Ispostavilo se da je taj dečko Mihajlović, a da ga je Lalatović krio u svom šteku od crno-belih, od kojih ga je praktično oteo, dok sutradan nije potpisao za klub iz Ljutice Bogdana. Zvezda je Vojvodini na ime obeštećenja platila tada rekordnih milion maraka. Siniša je sa crveno-belima godinu dana kasnije postao prvak Evrope, posle čega je karijeru nastavio u Italiji, gde je nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, gde je ostavio dubok trag. Mihajlović je postao poznat kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala.

Voja Kis nije zaslužan samo za dovođenje Mihe na Marakanu, već i brojnih drugih legendi, poput Miodraga Belodedića, koji je pre par godina u jednom intervjuu to i priznao.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Vojislav Lalatović

- Odlučio sam da dođem u Zvezdu. U Rumuniji se teško živelo. Veliku ulogu prilikom prelaska u Srbiju odigrao je sekretar stručnog štaba Voja Lalatović. Imao je hrabrosti za trojicu, otputovao je u Bukurešt, kalauzom otvorio stan i uzeo potrebna dokumenta za moju registraciju - ispričao je u dahu Belodedić.

Srpski telegraf je pokušao da stupi u kontakt sa Vojom Kisom, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading