Crna Gora menja zakon pred meč sa Srbijom! Kad bi stigli da ga usvoje NASTAO BI HAOS!

Autor:

Sport

10.10.2018

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio da će svako ko ne ustane na intoniranje državne himne biti kažnjen i da vlada najavljenim izmenama i dopunama zakona štiti državne simbole, kao što to čine sve druge zemlje u regionu, što će biti primenjeno i na sportske manifestacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zastava Crne Gore!

- Namera Vlade nije da prepada i strahom uteruje poštovanje sopstvenoj državi, već da budemo na nivou demokratskog i slobodnog društva- istakao je Marković.

Ovo rešenje zvuči rigorozno, što je za Markovića normalno.

- Ko neće da ustane na himnu, moraće da plati kaznu. Nećemo ga terati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platiće kaznu ako budemo u saznanju da nije ustajao - izričit je Marković.

A da li je ovo primenjivo na sportske događaje?

- Zašto nije. Ko će to da prati? Svi će to da prate, svaka institucija koja ističe zastavu, svaki građanin koji voli ovu zemlju. Naravno i državni organi, inspekcijski organi. Koga prepoznamo na stadionu da nije ustao, ako ga identifikujemo podnećemo prekršajnu prijavu. Nećemo voditi policijske snage da bismo naterali nekoga da ustaje na himnu. ... To je ono što radi demokratsko društvo i demokratska zemlja - istakao je Marković.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore igraju meč Lige nacija u Podgorici od 20.45 , a kada bi se ovakav zakon primenio na sutrašnji meč bilo bi teško utvrditi ko je Srbin, a ko Crnogorac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading